PAJK: Nagihan Akarsel kadın devrimimizin şehididir

Kadın Haberleri —

.

.

  • Jineoloji Araştırma Merkezi Üyesi Nagihan Akarsel’in katledilmesini kınayan PAJK Koordinasyonu, “Jîna Amînîler susmayacak, Nagihanlar susmayacak. Her yerde mücadeleyi yükselterek Jînaları, Nagihanları mücadelemizde her daim yaşatacağız” dedi.

PAJK Koordinasyonu, Jineoloji Araştırma Merkezi Üyesi Nagihan Akarsel’in Başûrê Kurdistan’ın Silêmanî kentinde katledilmesine ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, “Nagihan Akarsel kadın devrimimizin şehididir” diyen PAJK Koordinasyonu “Kürt akademisyen Nagihan Akarsel arkadaşımızın katledilmesi hepimizi derin üzüntüye boğmuştur. Anısı ve emeği önünde saygıyla eğiliyoruz” dedi.  

‘Saldırı hesap sorma nedenidir’

“AKP iktidarı tarafından Güney Kürdistan’daki hücrelerine verilen talimat üzerine korkakça, alçakça gerçekleştirilen silahlı saldırıyı şiddetle kınıyoruz” diyen PAJK Koordinasyonu şunları kaydetti: “Politik hedef gözetilerek yapılan saldırı, tüm kadınların ayağa kalkma nedenidir. Kürt halkının ve demokratik kamuoyunun, kadın hareketlerinin AKP faşizminden, tetikçi, imhacı politikasından hesap sorma nedenidir. İktidarcı erkek sistemlerden hesap sormanın nedenidir. Öz savunmasını harekete geçirmesinin nedenidir. Katliamın, Güney Kürdistan’da gerçekleştirilen diğer siyasi cinayetler gibi geçiştirilmemesi, üzerinin örtülmemesi için hem Başûrê Kurdistanlı kadınlara, topluma hem Güney Kürdistan hükümet ortağı olan YNK’ye ve daha özelde saldırının Süleymaniye’de gerçekleşmesi nedeniyle bizzat YNK yönetimine ciddi görevler yüklemektedir.” 

Nagihan Akarsel

‘Kürt kadınlarından intikam alınmasıdır’

Nagihan Akarsel yapılan saldırının herkese yapıldığını dile getiren PAJK Koordinasyonu şöyle devam etti: “Türk devletinin akademisyen Kürt kadın yazar Nagihan Akersel’i katletmesi, ‘Jin jiyan azadî’ iradesiyle demokratik dönüşümün ve özgürlüğün öncülüğünü yapan Kürt kadınlarından intikam almasıdır. Başta Başûrê Kurdistanlı kadınların, halkımızın bunun hesabını sorması onur meselesidir. YNK’nin de onur sorunudur. Kürt kadınları Türk devletinin teslim alma, imha ve inkar etme saldırılarına karşı boyun eğmeyerek, teslim olmayarak onurlu mücadele yolunu seçmiştir. Kadında yücelen onur, Kürt halkının onurudur. Bu onuru korumak her Kürt yurtseverin yaşam çizgisidir. 

‘Türk devleti Başûrê Kurdistan’dan sökülüp atılmalı’

Faşist Türk devletinin açık, gizli tüm örgütsel yapısının Kürdistan’dan atılmasının zamanı geldiğini dile getiren PAJK Koordinasyonu, “Başûrê Kurdistan halkımızın boykot, protesto dahil Türk devletine ait ne varsa söküp atması onurlu ulusal tutumun gereğidir. Başûrê Kürdistan halkının önünde iki yol vardır. Ya onurluca ulusal değerleriyle özgürce yaşayacak, kimliğine, iradesine sahip çıkacaktır. Ya da AKP’nin kuklası, kirli cinayetlerini işlediği arka bahçesi olacaktır” diye belirtti.

Nagihan Akarsel şehit edildiği yerde anıldı.

Türk devletinin Başûrê Kurdistan’da politik cinayetler işlemesinden sadece Başûr hükümetinin değil, Irak devletinin ve ABD’nin de sorumlu olduğunu kaydeden PAJK, Başûr halkını tutum almaya çağırdı.

‘Jînalar, Nagihanlar susmayacak’

Açıklamasında PAJK Koordinasyonu, “Jîna Amînîler susmayacak, Nagihanlar susmayacak. Her yerde mücadeleyi yükselterek Jînaları, Nagihanları mücadelemizde her daim yaşatacağız. Katliamlarla kadın özgürlük mücadelesi bitmeyecek ancak faşist AKP-MHP iktidarı bitecektir” dedi.

ANF

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.