PAJK Zeynep Kınacı’yı andı

Kadın Haberleri —

.

.

  • Zeynep Kınacı'yı anan PAJK, işgal saldırılarını Zîlan’ın hakikati ve gerillanın fedai ruhuyla kıracaklarını belirtti.

PAJK Koordinasyonu, 30 Haziran 1996’da Dersim’de Türk ordusuna karşı fedai eylemi yapan Zeynep Kınacı’yı (Zîlan) şehadetinin 25’nci yıldönümünde andı. PAJK, işgal saldırılarını “özgür yaşamın manifestosu ve fedailik çizgisinin yaratıcısı” dediği “Zîlan’ın hakikati ve gerillanın fedai ruhuyla kıracaklarını” belirtti.

PAJK Koordinasyonu yaptığı yazılı açıklamada, Haziran şehitleri şahsında, Cenga Xabur ve Bazên Zagrosê devrimci hamlelerinde şehadete ulaşan gerillaları anarak, değerleri savunma sözü verdi.

Açıklamada şu hususlara dikkat çekildi: “Bu tarihi günlerde Kürt halkının geleceğinin varlık ve yokluğuna etki edecek bir savaş var. Medya Savunma Alanlarından, Botan’dan Amed’e kadar ağır bir savaş yaşanmakta. Başta hareketimize dayatılan tasfiye olmak üzere, Türk devletinin gerilla alanlarına dönük işgal saldırıları, halkımız ve kadınlar üzerinde dayatılan özel savaş ve soykırım konsepti, bu soykırım planlarının sonucudur. Savaşın merkezinin İmralı’da Önder Apo’ya karşı yapıldığı bilinciyle hareket etmeliyiz. Topyekûn saldırı ve tasfiye planlarına karşı, YJA-Star ve HPG gerillaları Zîlan çizgisinde, fedai bir ruhla soykırım saldırılarına cevap vermekteler. Komutan Zîlan’ın fedailiği ve militan duruşunu sergileyen ve tüm irade ve kararlılıklarıyla cenge katılan Bazen Zagrosê ve Cenga Xabur fedaileri, dönemin devrimci ruhunu yakalamışlardır. Yaşadığımız bu tarihi dönem, aynı zamanda bize tarihi görev ve sorumluluğumuzu da hatırlatmaktadır.

Halklara ve kadınlara düşman olan AKP ve MHP faşizmi ve işgalciliğine karşı, hareketimiz ve Kürt halkı Zîlan yoldaşın fedai ruhu ve yöntemiyle mücadele ederek, bu tarihi dönemde Kürt halkının kazanımlarını garanti altına almalı ve kadın mücadeleciliğinin değerlerini korumalı.

Biz Apocu çizginin militanları, komutan Zîlan’ın yoldaşları ve savaşçıları olarak, ne türlü saldırı olursa olsun Zîlan’ın hakikati ve gerillanın fedai ruhuyla bu saldırıları kıracağız. Zafer halkımızın ve Kadın Özgürlük Hareketimizin olacaktır.”

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.