Pandemi en az 1 yıl daha sürer

Dünya Haberleri —

.

.

  • Anket şirketi YouGov'a göre Omicron nedeniyle endişeli olan Britanyalıların çoğu pandeminin en az bir yıl daha süreceğini düşünüyor. 

Covid-19 salgını, 11 Mart 2020'de Dünya Sağlık Örgütü tarafından “pandemi” olarak ilan edilmişti. Ocak 2022'de, Birleşik Krallık'ta ilk Covid-19 vakalarının doğrulanmasından bu yana 2 yıl geçti. Omicron varyantının hızla yayılması nedeniyle Birleşik Krallık halkında karamsarlık ve endişe hakim. Anket şirketi YouGov’un verileri, Britanyalıların yüzde 41'inin Birleşik Krallık'ta pandeminin etkili bir şekilde sona ermesinden en az bir yıl daha geçeceğini düşündüğünü gösteriyor. Buna 1 ila 2 yıl arasında olacağını düşünenlerin yüzde 20'si ve iki yıldan fazla olduğunu düşünenlerin yüzde 21'i dahil.

Üçte biri ‘asla bitmeyecek’ diyor

Britanyalıların üçte biri (yüzde 33’ü) Birleşik Krallık'ta Covid-19 pandemisinin asla etkili bir şekilde bitmeyeceğini düşünürken, sadece yüzde 4'ü pandeminin etkili bir şekilde bittiğini düşünüyor. Yaşlı Britanyalıların, Covid-19'un gelecekte endemik olacağını düşünme olasılıkları gençlerden çok daha fazla. 65 yaş üstü vatandaşların yüzde 40'ı, Birleşik Krallık'ta pandeminin asla etkili bir şekilde sona ermeyeceğini söylüyor. Bu oran 18 ila 24 yaşındakilerin arasında ise yüzde 24 civarında. 

Omicron endişe yaratıyor

Covid-19'un yüksek oranda bulaşıcı Omicron varyantı, bu Aralık ayında Birleşik Krallık’ta rekor sayıda vakaya yol açtı ve YouGov anketi, İngiliz halkının yarısından fazlasının yeni varyant hakkında endişeli olduğunu ortaya koyuyor. 

Omicron varyantı, hayatlarının pandemiden önceki haline döndüğünü düşünen daha az Britanyalıya yol açtı. 1-2 Aralık'ta Britanyalıların beşte biri (yüzde 20) hayatlarının normale döndüğünü hissettiklerini söyledi, şimdi ise bu rakam sekizde bire yani yüzde 12’ye düştü.

LONDRA

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.