Pandemi, eşitliği 4 yıl geriye itti

Kadın Haberleri —

.

.

  • Kadın sayımı 2021 raporuna göre, COVID pandemisi, büyük şirketlerin yönetim kurullarında cinsiyet eşitliği olasılığını 4 yıl geriye çekti. 

Yeni bir rapora göre Kovid pandemisi, İngiltere’de Financial Times-Borsa (FTSE 350) şirketlerinin yönetim kurulunda cinsiyet eşitliği olasılığını dört yıl geriye itti. Buna göre kadınlar 2036 yılına kadar erkeklerin gerisinde kalacak.

Kadınların yürütme kurulu düzeyinde veya daha yüksek düzeyde üstlendiği rollerin sayısıyla ilgili yıllık bir çalışma olan Kadın Sayısı 2021 raporu, 350 şirketten yalnızca 15'inin kadın CEO'lara sahip olduğunu tespit etti.

Cinsiyet çeşitliliği danışmanlığı The Pipeline tarafından hazırlanan rapor, şirketlerin pandeminin işletmelerini modernize etme ve reform yapma fırsatını değerlendiremediklerini savunuyor.

Yöneticilerin yüzde 85’i erkek

Raporda, ana kurullardaki tüm yöneticilerin yüzde 85'inin erkek olduğu ve tüm yürütme komitesi rollerinin yüzde 78'inin erkek olduğu tespit edildi. Kadınlar, FTSE 350 şirketlerinin sadece yüzde 4’ünde yürütme komitelerinin ve kurullarının yarısından fazlasını oluşturuyor.

En kötü ve en iyi sektörler

FTSE 350 şirketlerinin en kötü performans gösteren sektörü, ortalama olarak yürütme kurulu üyelerinin yalnızca beşte birinin kadın olduğu imalat ve mühendisliktir. İcra komitelerinin yüzde 44'ünün kadınlardan oluştuğu en iyi performansı medya şirketleri, FTSE 350 ortalaması olan yüzde 22'nin iki katına çıkardı. 
Yatırım Derneği başkanı Keith Skeoch, "Zirveye ulaşma fırsatlarını engelleyerek yetenekli kadınları geride tutmaya devam edemeyiz" dedi. "Ve pandemi sonrası, şirketlerimizin karı maksimize edecek cinsiyet çeşitliliğine sahip yürütme komitelerine sahip olmalarını sağlamayarak ekonomiyi geri tutmaya devam edemeyiz."

Raporda, tamamı erkeklerden oluşan yürütme komitelerine sahip FTSE 350 şirketlerinin sayısının bir önceki yıla göre yüzde 15'ten yüzde 10'a düşürülmesi konusunda bazı "küçük ilerlemeler" sağlandığı tespit edildi. 

Büyüme hızı 2,5’e düştü

İcra komitelerinde yer alan toplam kadın sayısında artış olduğu, ancak cinsiyet eşitliğine yönelik büyüme hızının bir önceki yıla göre yüzde 2,7’den yüzde 2,5’e düştüğü kaydedildi. Bu, yürütme komiteleri için cinsiyet eşitliği değerlendirmesini geçen yıl 2032'den 2036'ya geri itti.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.