
Hapis cezası kesinleşirse 4,5 yıl daha yatacaklar. Karar, Yargıtay 9. Ceza Dairesi'ne götürülecek.
Ferhat ile Berna, 14 Mart 2010'da, Erdoğan'ın konuştuğu Roman Buluşması’nda, "Parasız eğitim istiyoruz, alacağız" yazılı pankartı açtıkları için 19 ay tutuklu kalmıştı.
İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki dünkü duruşmaya tutuksuz sanıklar Berna Yılmaz, Ferhat Tüzer ile Utku Aykar katılmadı. Öğrencilerin beraatini isteyen avukat Taylan Tanay, "Bu yargılamanın başından itibaren adil yargılama hakkı ihlal edildi. Mütalaasında bu çocuklara ‘beraat verilsin’ diyen savcı, kısa süre sonra kararname ile kendini Büyükçekmece’de buldu. Özel yetkileri de alındı" dedi.
Savunmasında Özel Yetkili Mahkemelerle ilgili yapılacağı belirtilen düzenlemelere dikkat çeken Tanay’ın “gerçekten de canavara dönüştü bu mahkemeler" sözlerine tepki gösteren mahkemenin üye hakimlerinden Aytekin Ozanlı, “Biz canavar mıyız?" diye sordu. Bunun üzerine avukat, “Ben size canavar demedim. Başbakanın bir tespitini aktardım sadece” dedi.
Tanay’ın yaptığı savunma ardından ara veren mahkeme, davayı karara bağladı. Mahkeme, Tüzer ve Yılmaz’a ‘örgütü üyesi olmak’ suçlamasından 6 yıl 3 ay, ‘örgüt propagandası yapmak’ suçlamasından ise 2 yıl 2 ay 20 gün hapis cezası verdi. Örgüt üyesi olmak suçundan beraatine karar verilen diğer öğrenci Utku Aykar ise ‘örgüt propagandası yapmak’ suçlamasından 2 yıl 2 ay 20 gün hapis cezasına çarptırıldı.
Tüzer ile Yılmaz, 19 ay tutuklu kalmıştı. Hapis cezası kesinleşirse 4,5 yıl daha yatacaklar. Karar, Yargıtay 9. Ceza Dairesi'ne götürülecek.
İSTANBUL