Kürdistan Bölge Parlamento seçimleri için YNK’den adaylığını koyan Kinêr Ebdullah, kadın sorunlarının çözümü için parlamentoda kadın grubunun oluşturulması gerektiğini belirtti.

Güney Kürdistan’da 30 Eylül’de yapılacak parlamento seçimlerine günler kalırken, partiler ve adaylar seçim çalışmalarını yürütüyor. Kadın adaylar seçim çalışmaları kapsamında Güney’de yaşanan kadın sorunlarına parlamentoda nasıl çözüm bulacaklarını anlatıyor.

Kürdistan Yurtseverler Birliği’nden (YNK) adaylığını koyan Kinêr Ebdullah, işsizlik, demokrasi, özgürlük ve kadına yönelik şiddet gibi önemli birçok soruna çözüm bulunması gerektiğini söyledi. Parlamentoya seçilecek tüm kadınların ortak çalışması gerektiğini dile getiren Abdullah, yönetimde eşit temsiliyet hakkına sahip olmaları gerektiğini vurguladı.

Yaşanan sorunların ancak yasalar çıkararak giderilebileceğini ifade eden Ebdullah, önerilerini dile getirdi: “Parlamentoda kadın alanında özel çalışmalar yapılmalı. Kadınların insanca yaşadığı, saldırıya uğramadığı, katledilmediği bir ortam sağlanmalı. Sadece yasa ve örgütlerle de her yönüyle çözüm aramalıyız. Parlamentoda kadın grubu oluşturulmalıyız. Parlamentoya gelecek diğer partilerden kadınların da bu konuya duyarlı yaklaşacağını düşünüyorum. Ortak hareket edip, var olan sorunların çözümü için birlikte çalışacağımıza inanıyorum” diye konuştu.

 

ROJNEWS/SILÊMANÎ