Pîr Seyid Rıza ve Dersim’in katliam bebeleri!

Forum Haberleri —

Dersim Katliamı'nda esir Kürt çocukları

Dersim Katliamı'nda esir Kürt çocukları

  • Kız/erkek ele geçirilenleri Elazığ/Malatya/Tokat yetiştirme/devşirme ocaklarına topladılar! Her biri birer CHP misyoneri haline getirilen bu militanlar kültürel soykırımda korkunç rol üstlendiler. Ha Türkçe konuşan Türk solu da bu asimilede epey etkili oldu.
  • Dersim’de pudralı/makyajlı/montajlı suratlara değil, kavgasında dik duran onurlu yüzlere yer var! Bak baban sana ‘doğru dur demiş’ demek ki eğriliğini farketmiş! Ve Kemal ol, ama Kemalist olma! Soyunu sopunu unutma, ihanet etme demek istemiş..

ALİ DAĞDEVİREN  
Tarih 25 Aralık 1935. CHP’li Dahiliye Vekili Şükrü Kaya: “Tunceli adı ile şimdi teşkil edilecek vilayetin ve o bölgenin eski ismi Dersim’dir. Aslen Türk unsuruna mensup bir kitledir. 1876 senesinden beri bugüne kadar muhtelif tarihlerde muhtelif kuvvetlerle 11 harekatı askeriye yapılmıştır. Fakat bu askeri hareketler kalıcı bir sonuç sağlayamamıştır. Asıl sonuç alacak askeri hareket (soykırım) bu kanunla başlatılacaktır...”

2 Ocak 1936’da yürürlüğe giren bu fermanın ardından    CHP’nin Genel Kurmay Başkanı Fevzi Çakmak’ın hükümete: “Dersim/Kürt köylerine bir etki yapmak ve devlet nüfuzunu hakim kılmak için bir hava kıtası ile bu köyleri tahribetmenin uygun olacağı düşüncesindeyim.” talebi üzerine Bakanlar Kurulu 4 Mayıs 1937 tarihli ‘gayet gizli’ kararla Dersim soykırımını resmen başlattı.

30 Temmuz 1937’de Dersim Direniş Hareketi önderi Seyid Rıza dünyaya haykırarak “Üç aydan beri ülkemde tüyler ürpertici soykırım yapılıyor. Köyler, kasabalar bombalanıyor, yakılıyor. Zindanlar Kürt Halkıyla dolup taşıyor. Aydınlar kurşuna diziliyor. Üç milyon Kürt benim sesimden tüm dünyaya sesleniyor. Kürt Halkı’nın böylesine vahşi bir soykırımdan geçirilmesinin önüne geçilmesini istiyorum” diyor.

Pîr Seyid Rıza

Tabii ki Dünya kör alem sersem ve sağır! Dersim’de taş üstünde taş, gövde üzerinde baş kalmıyor! Yoldaşlarıyla idam sehpasına götürülen Seyid Rıza “75 yaşındayım. Şehit oluyorum. Kürdistan şehitlerine karışıyorum. Dersim mağlup oldu fakat Kürtler ve Kürdistan yaşayacaktır. Kürt Gençleri (Beşikteki Bebeler) intikamımızı alacaktır. Kahrolsun zalimler! Kahrolsun kahpe hainler!” diyerek özgürlük kavgasını Dersim/Kürt Gençliğine devrediyordu. Ama ne yazık ki o zamanın Bebeler’i olarak bu günün yaşlıları bizler peyderpey bu dünyadan göçüp giderken Seyid Rıza’ya başı eğik ve Dersim’e borçlu olarak gidiyoruz!

CHP’nin bombacısı dişi canavar Sabiha’dan kurtulanların bir kısmı (Dersim’in Kayıp Kızları/Kara Vagonlar) dönülmez karanlıklara sürüklendi. Kenar köşede kurtulan bebeler  katliamı yaşayanların acı çığlıklarıyla korkutuldu. Beyaz katliam/kültürel soykırım hamlesi başlatan CHP, bu alanda uzmanlaşan, Atatürk-İnönü çizgisinin yeminli neferi Sıdıka Avar  gibi militanlarını seferber etti. Katliamcı Umum Müfettiş Korgeneral Abdullah Alpdoğan’nın da sınırsız desteğiyle Dersim, Bingöl ve Elazığ’da at sırtında gidilen mezra/köy ve kasabalarda mağaralarda sağ kalmış kız/erkek ele geçirdiklerinin hepsini çoğu asker zoruyla yeniçeri ocağı örneği Elazığ/Malatya/Tokat yetiştirme/devşirme ocaklarına topladılar! Korkunç bir beyin operasyonuyla her biri birer CHP misyoneri haline getirilen bu militanlar kültürel soykırımda korkunç rol üstlendiler. Yatılı Bölge Okulları bu beyaz katliamın devam eden dalgası oldu! Ha Türkçe konuşan Türk solu da bu asimilede epey etkili oldu.

Günümüze gelirsek eğer bu kültürel/kimliksel soykırım devam ediyor! Dersim/Qısle’de (Nazimiye) Balluca köyünde soylu Karabulut ailesinin direniş sicilinden saklanmak için soyismini Kılıçdaroğlu’na çeviren Kemal hemşerimiz Dersim’deki bir mitingde Ankara’da yiyeceği paparadan dolayı arızalı/boğuk çıkan sesiyle “Burada (ama başka yerde değil) söylüyorum: Dersimliyim, Dersimli olmaktan gurur duyuyorum!” diyor!

Ancak Dersim merkezde ismiyle anılan koca alana kurulmuş Seyid RIZA konuşsaydı: “Sen yapmacık/suni bir gurur duyuyorsun ama Dersim seninle gurur duymuyor! Senin sık sık kullandığın gibi “Allah aşkına!” söyler misin Dersim senin neyinle gurur duysun! Dersim Halkı’yla birlikte beni ve yoldaşlarımı katleden CHP omuzluluğuna mı gurur duysun! Benim ve yoldaşlarımın uğruna hayatını koyduğu hangi davamıza sahip çıkıyorsun? Kaldıki bu yoldaşlarımın içinde senin soyismini değiştirerek uzaklaştığın soylu Karabulut ailesinden kahramanlar da vardı. Sen onlara ihanet ediyor, kemiklerini sızlatıyorsun! Senin köyün Balluca’nın, Dersim/Qisle (Nazımiye) tarihinde unutulmayan biryeri vardır. Seni Ballucalı yurtsever Kamer Karabulut’un oğlu olarak değil Ankara’nın Kılıcı Kemal olarak buldular. Ankara seninle, Dersim Halkı’nın kendi öz yönetimi olan Demokratik Özerk Dersim’i engellemeğe çalışıyor. Mustafa Kemal’den yana Kürt mebus Hasan Hayri ve ihanetçi Reyber’i unutma! Kullandılar ve öldürdüler! Siz öldürülmeyebilirsiniz ama gün gelecek utancınızdan bu topraklara giremeyeceksiniz! Bir insan için bundan daha ağır ceza olur mu?

Benim mezarımın yerini Ankara’da kapalı odalarda tutan hınzır/zalim Tayyip’in Dersim sevdası(!) kadar Dersimlisin! O çıkarı gereği katilin CHP olduğunu itiraf ediyor. Senin Paşa Kızı eski bir milletvekilin ‘iyi ki o katliam yapılmış, adam ettik’ diyor. Irkçı milletvekillerin sürüyle onun arkasına dizildi, ama sen dut yemiş bülbül gibi sustun! Çünkü senin bir Dersim davan yok!

Nitekim tanıtmak için Dersim’e getirdiğin adayların için (damata gelin arar gibi utanmadan) ‘iki tane yakışıklı getirdim’ diyorsun! Yüzünüze de yakışıklığınıza da tüküreyim. Dersim’de pudralı/makyajlı/montajlı suratlara değil, kavgasında dik duran onurlu yüzlere yer var! Bak baban sana ‘doğru dur demiş’ demek ki eğriliğini farketmiş! Ve Kemal ol, ama Kemalist olma! Soyunu sopunu unutma, ihanet etme demek istemiş..” derdi.

Onurlu ve dik duran yüzler! Evet biz katliam bebeleri Seyid Rıza ve yoldaşlarına boynu bükük, Dersim’e borçlu olarak gidiyoruz! Zira onlara yaraşır bir kavga veremedik! Beceriksizliğimizi size, umudumuz olan siz Dersimli/Kürdistanlı/Türkiyeli Devrimcilere kötü bir miras olarak bırakıyoruz! Bağışlayın bizi! Utanıyoruz ama umutluyuz! Artık Denizler, Mahirler, İbrahimler, Mazlumlar, Sakineler elele zafere koşuyorlar!
Mutlaka başaracaksınız! İnanıyorum ki Dersim halkı ve dostları önümüzdeki seçimlerde katliamcıları ve ortaklarını,  yakışıklıları, yalancıları, talancıları, dolar hırsızları ve ortaklarını sandıklara gömerek bizi özlemini çektiğimiz ÖZGÜR DEMOKRATİK DERSİM müjdesiyle Seyid Rızalar’a uğurlayacaklardır! 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.