PKK'nin 45. yılı kutlanıyor

Yurt Dışı Haberleri —

.

.

  • İsviçre'nin Luzern, Fransa’nın başkenti Paris’in Evry banliyösü ve Almanya’nın Nürnberg kentinde bir araya gelen Kurdistanlılar, PKK'nin 45. yılını düzenledikleri etkinlikle kutladı. Almanya’nın Nürnberg kentinde de Kurdistanlılar "Halkların Özgürlük Şöleni" şiarıyla düzenlenen gecede buluştu.

İsviçre’nin Luzern kentinde Avrupa Gençlik Hareketleri Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ) ve Jinên Ciwan ên Têkoşer (TekoJIN) aktivisti gençler kent merkezinde bir araya gelerek etkinliğin düzenlendiği salona doğru bir yürüyüş gerçekleştirdi. Kutlamaya katılan siyasetçi Adem Uzun iki yılı aşkın süredir Türk devletinin mevzilendiği ilk noktadan bir adım bile ileriye adım atamadığını söyleyerek, “Düşmanın 15 Şubat'a kadar uygulamak istediği bir planı var. Kimyasal silahlar bugün Avrupa'nın gündeminde iken Avrupa'da yaşayan halkımız mücadeleyi güçlü tutmalı. Önder Apo'nun dediği gibi 'Kimseden istemeyin. Gidin, hakkınız olanı alın.' ” diye konuştu.

Kimyasal silah kullanımına ilişkin rapor hazırlayan isimlerden Dr. Beppe Savary ise, “Elde ettiğimiz sağlam bulgulara rağmen kimyasal silah kullanımını araştırmaktan imtina eden OPCW sorumluluğunu yerine getirene kadar taleplerimizde ısrar edeceğiz” dedi. Konuşmaların ardından etkinlik sinevizyon gösterimi İsviçre Govend ekibi, Basel kadın korosu ile sanatçılar Diyar, Nurîn, Bengi Agîrî, Serhado, Medî Grubu, Berfin Demir'in stranları eşliğinde geç saatlere kadar devam etti.

Paris/Evry

Fransa’nın başkenti Paris’in Evry banliyösünde yapılan kutlamada ise, KONGRA-GEL Eşbaşkanı Remzi Kartal, sanatçı Nuarîn, Hozan Comert ve Hozan Aydın da şarkılarıyla geceye renk kattı. Gecede yapılan açıklamalarda, kimyasal saldırı suçu işleyen Türk devletine karşı üç maymunu oynayan BM, OPCW ve uluslararası kamuoyu da protesto edilerek, sorumluluklarını yerine getirme çağrısı yapıldı. Çocuk korosunun da sahne aldığı kutlama, sık sık “Bijî Serok Apo” ve “Bijî Berxwedana Gerîla” sloganları, halay ve zılgıtlarla sona erdi.

Nürnberg’de halkların özgürlük şöleni

Almanya’nın Nürnberg kentinde de Medya Halk Evi tarafından "Halkların Özgürlük Şöleni" şiarıyla düzenlenen şölene yüzlerce Kurdistanlı ve dostları katıldı. Gecede bir konuşma yapan Kürdistani Halklar Federasyonları (FED-GEL) Eşbaşkanı Sait Öztürk, “Birlik içinde gerillamıza sahip çıkmalı, önderliğimizin fiziki özgürlüğünü sağlamalıyız. PKK’nin 45. yılı Kürt halkının Kurdistan’ın özgürlük yılı olacak” dedi. KCDK-E Eşbaşkanı Fatoş Göksungur ise, “Türk devleti kirli politikalarıyla, savaşıyla, içine girdiği ekonomik krizi ve çözümsüzlüğü, yenemediği gerillaya karşı dünyanın gözü önünde kimyasal silah kullanıyor. Kürt Özgürlük Mücadelesi’nin yenilmesini isteyen uluslararası güçler de bu savaş suçuna ortak oluyor” diye konuştu. Etkinlik, sinevizyon gösterisi ardından Bavê Merwan, Zarîfa Zêrin, Abbas Ahmed ve Zinar Sozdar’ın söylediği direniş şarkıları eşliğinde çekilen halaylarla son buldu. HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.