PKK yasağı DAİŞ’e destektir

Dünya Haberleri —

Gesellschaft für bedrohte Völker (GfbV) Erdoğan'ı protesto ediyor

Gesellschaft für bedrohte Völker (GfbV) Erdoğan'ı protesto ediyor

  • STP Ortadoğu uzmanı Dr. Kamal Sido, Alman devletinin PKK yasağı ile Türk devletine sınırsız toleransının, Kürtleri siyaset dışına iterken işgalciliği ve DAİŞ gibi örgütleri beslediğini söyledi. 
  • Dr. Sido; “PKK'ya yönelik saldırılar bir bütün olarak Kürtleri ve diğer azınlıkları zayıflatırken, Erdoğan'ın hoşgördüğü veya desteklediği IŞİD'i ve diğer İslamcıları güçlendiriyor” dedi.

 

Alman sivil toplum kuruluşu Tehdit Altındaki Halklar Derneği (STP) Kurdistan İşçi Partisi’ne dönük 30 yıllık yasaklama kararının Kürt halkı ile dayanışmayı kriminalize eden bir unsur olduğuna dikkat çekerek, yasağa son verilmesini istedi. 
Almanya’da Partiya Karkerên Kurdistan’ın (PKK) yasaklanması ardından 27 Kasım 1993'te başlatılan ve günümüze kadar süren baskıların hiçbir soruna çözüm olmadığını söyleyen Tehdit Altındaki Halklar Derneği Ortadoğu Uzmanı Dr. Kamal Sido: “Son yıllarda defalarca yasağın kaldırılması çağrısında bulunduk. Mevcut çağrılarımıza federal hükümet de kararlı bir şekilde Türk devletinin yanında yer alarak ve Türkiye'de Kürtlere yönelik şiddetin yanı sıra Suriye'nin kuzeyinde uluslararası hukuku ihlali olan savaşlara ve Kuzey Irak'a yönelik saldırılara da defalarca anlayış gösteriyor. Alman kamuoyu, PKK yasağının, zalim Erdoğan'a ve İslamcılara karşı Kürt halkıyla dayanışmayı kriminalize etmek için kullanılmasına izin vermemelidir" dedi. 

Almanya Kürtlere saldırıları görmüyor
Almanya’nın Göttingen kentinde açıklama yapan Dr. Kamal Sido, Federal Hükümetin PKK yasağı ile Türkiye'ye koşulsuz siyasi, diplomatik, mali ve askeri destek sağlamasına gerekçe oluşturduğunu söyledi. Sido: “Federal hükümet PKK'nın siyasetiyle bu denli ilgili olsaydı, Türkiye'nin Kürtlere ve diğer azınlıklara yönelik insan hakları ihlallerini ve savaş suçlarını ya da Suriye'nin kuzeyinde uluslararası hukuku ihlal eden iki işgali, en az bir kez uluslararası kuruluşların gündemine getirirdi" dedi. 

İnsanlık için savaşlar görülmüyor
Almanya’daki PKK yasağının Kürtlerin DAİŞ ve benzeri güçlere karşı başarılarını görünmez hale getirdiğini söyleyen Sido: “PKK yasağı nedeniyle, Almanya'daki herhangi bir Kürt, bir gösteride Suriyeli Kürt milis grubu YPG'nin bayrağını taşıması halinde adalet önüne çıkarılabiliyor. Bu yasak, sözde “İslam Devleti” ve diğer radikal İslamcı guruplara karşı savaşan Suriye Demokratik Güçleri (QSD) içinde geçerlidir. (QSD) Bölgede önemli bir istikrar unsurudur ve İsrail'in güvenliği açısından da önemlidir. PKK yasağı, Kuzey Suriye'de IŞİD ve Türkiye'nin saldırısına uğrayan Kürtlere insani yardımın engellenmesiyle de meşrulaştırılıyor.”
Ortadoğu uzmanı Dr. Sido; “PKK'ya yönelik saldırılar bir bütün olarak Kürtleri ve diğer azınlıkları zayıflatırken, Erdoğan'ın hoşgördüğü veya desteklediği IŞİD'i ve diğer İslamcıları güçlendiriyor” dedi. GÖTTİNGEN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.