PKK yasağı yanlış ve haksız

Dünya Haberleri —

BastA Partisi Genel Sekreteri Franziska Stier

BastA Partisi Genel Sekreteri Franziska Stier

  • PKK’nin soykırım kıskacına karşı meşru bir mücadele verdiğini belirten BastA Partisi Genel Sekreteri Franziska Stier, Avrupa’yı ikiyüzlü siyaseti bırakarak PKK’yi AB ‘terör örgütleri listesi’nden çıkarmaya çağırdı. 

ÖNER POLAT / BASEL

BastA Partisi Genel Sekreteri Franziska Stier, PKK'nin ‘terör örgütleri listesi’nden çıkarılması için başlatılan imza kampanyasının katılımcılarından. Stier, “Ortadoğu'da yaşanan kaos ortamına karşı PKK yıllara yayılan bir barış ve demokrasi mücadelesi yürütüyor. PKK'yi ‘terör listesi’nde tutma ısrarını sürdüren bu devletler Ortadoğu'da barış ve huzur ortamı yaratmaktaki iddialarında gerçekten kararlıysa taraflara eşit mesafede yaklaşmalıdır. PKK'nin bu listede yer alması yanlış ve haksız bir karardır” dedi. PKK’nin soykırım kıskacına karşı meşru bir mücadele yürüttüğünün altını çizen Stier, “Bu açıdan AB'nin terörizm tanımlamasında PKK yer almamalıdır” dedi. 

NATO üyesi olduğu için!
Türk devletinin tüm dünya kamuoyunun gözü önünde uluslararası hukuku hiçe sayarak insanlık suçu işlediğini belirten Stier “NATO üyesi olduğu için bu suçlar görmezden geliniyor. Sürdürülen bu yanlış ve yanlı politik tutum kabul edilemez” diye konuştu. Stier, Avrupa devletleri ile Türk devletinin silah ve ticaret antlaşmalarının  da tamamen çıkar ve menfaat ilişkilerine dayandığının altını çizdi. 

7 bin firmasıyla Türkiye’ye bağlı
Haziran 2021'de Güney Kürdistan'a giden Barış Delegasyonu içinde yer aldığını ve Alman devleti tarafından engellendiklerini hatırlatan Stier, “Almanya kendi çıkarlarını en üste koyarak demokrasi mücadelesi yürüten güçleri kriminalize ediyor” dedi. Almanya'nın Türkiye'de bilinen en az 7 bin firması olduğunu kaydeden Stier, Kürtlerin ekonomik çıkarlara, silah ticaretine kurban edildiğine işaret etti. 

Avrupa çifte standardı bırakmalı
Almanya’da PKK bayrağı, Öcalan posteri ve Kürt sembollerine yönelik yasağı hatırlatan Stier, “Almanya'da Die Linke partisinde olan arkadaşlarımıza karşı açılan davaları biliyoruz. İstihbarat örgütleri birlikte çalışıyor. İnterpol'a verilen tutuklama kararları var ve insanlar sudan gerekçelerle tutuklanarak Türkiye teslim ediliyor” diye konuştu. 
Stier, “Yine Avrupa'da istihbarat örgütleri AKP'nin baskıları sonucu Avrupa'da PKK çalışmaları diye bir rapor hazırlamışlardı. İsviçre’nin istihbarat raporunda da bunlar baz alınıyor” dedi. Avrupa ülkelerini çifte standart uygulamaktan vazgeçmeye çağıran Stier, Paris Katliamı’nı da hatırlatarak, “Fransa devleti Sakine Cansız, Leyla Şaylemez ve Fidan Doğan cinayetlerini aydınlatmak için hiçbir şey yapmadı ve yapmıyor” diye konuştu. 
Stier son olarak, “PKK yasağının kaldırılması, Ortadoğu'da barış ve huzur ortamının sağlanması için atılacak olan en önemli adımlardan biri olacaktır” dedi. 


AB ve ABD’ye iletiliyor 

PKK’nin Avrupa Birliği’nin ‘terörist örgütler listesi’nden çıkarılması için Kürtlere Uluslararası Adalet İnisiyatifi 13 Aralık 2021’de bir kampanya başlattı. 30 ülkeden uluslararası üne sahip bini aşkın kişinin öncülük ettiği kampanyada PKK’nin AB’nin yanı sıra ABD’nin de ‘terörist örgütler listesi’nden çıkarılması amaçlanıyor.
“Justice For Kurds” (https://justiceforkurds.info) internet sitesinde birçok dilde başlatılan ve Avrupa’nın yanı sıra ABD, Kanada ve Avustralya’da yürütülen kampanyada 4 milyon imzanın toplatılması hedefleniyor. İmzalar ise düzenli şekilde listelere karar veren Avrupa Birliği’nin Bakanlar Konseyi ile ABD Dışişleri Bakanlığı’na iletiliyor. 
Şu ana kadar aralarında Avrupa Parlamentosu milletvekilleri, ulusal meclis milletvekilleri, senatörler, parti başkanları, belediye başkanları, sendika temsilcileri, akademisyenler, gazeteciler, sanatçılar ve hukukçuların da bulunduğu binlerce kişi AB ve ABD’ye “PKK listelerinizden çıkartın” çağrısı yaptı. 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.