“Nazilere 1 metre bile yok” isimli grubun organize ettiği yürüyüşte polisin şiddetinden dolayı ağır yaralanan bir kişi hastaneye kaldırılırken, aralarında Sol Parti milletvekilinin de bulunduğu onlarca kişi gözaltına alındı.
Yaklaşık 100 kadar parti, sendika, Kilise grupları ve spor derneklerinden oluşan neonazi karşıtı birlik, polisin ırkçı kışkırtmalara izin verdiğini bildirdi. Polisle neonazi karşıtı gruplar arasında sürtüşmeler meydana geldi.
Neonazileri engellemek isteyen 150 kadar gösterici, polis korumasını yararak neonazilere ulaşmaya çalıştı. Çıkan arbedede polisin verdiği bilgiye göre 6 kişi yaralandı. Yirmiden fazla kişi gözaltına alındı, 32 kişi de kısa süreli olarak polis tarafından kimlik kontrolü ve tesbiti için tutuldu. Gözaltına alınanlar arasında iki neonazinin üzerinde bıçak ve havai fişek bulundu. 62 kişi de polis tarafından gösteri mahallinden uzaklaştırıldı.
Sol Parti Federal Parlamento üyesi Ingrid Remmers, polisle gözaltına alınan bir gösterici arasında arabuluculuk yapmak isterken polis tarafından tartaklandığını, elleri bağlanarak karakola götürüldüğünü bildirdi. Burada tamamen soyularak hücreye atılmak üzere hazırlandığını belirten Remmers, Münster Emniyet Müdürü’nün baskısı sonucu serbest bırakıldığını bildirdi.
MÜNSTER