Qamişlo ve Hesekê’de kapılar için yürüyüş

  • Qamişlo Kantonu’ndaki binlerce kişi, KDP’nin Pêşxabûr ve El Welîd sınır kapılarını kapatmasını protesto etmek için alanlara aktı.Hesekê’de de ‘İhanete ve ajanlığa hayır’ sloganıyla yapılan Yürüyüş boyunca Türk devletiyle ortaklık yapan KDP de kınandı.

 

Qamişlo Kantonu’ndaki yurttaşlar, KDP’nin işgalci Türk devletiyle iş birliğini ve sınır kapılarını kapatmasını protesto etmek için El-Xelîc Dörtyol Kavşağı’ndan yürüyüşe başladı. Felahîn Kavşağı’na yapılan yürüyüş sırasında kısa bir konuşma yapan Demokratik Birlik Partisi (PYD) Üyesi Şemsêxan Gulo, Kuzey-Doğu Suriye halklarının KDP’nin ihaneti ve işgalci Türk devletinin saldırılarına karşı direndiğini söyledi. Arap ve Kürt aşiretleri adına konuşma yapan Hisên El-Sade, Federe Kürdistan hükümetine şehit cenazelerini teslim etmesi çağrısı çaptı. “Pêşxabûr Sınır Kapısı’nın kapatılması bölge halklarına ambargo uygulamaktır” diyen El-Sade, “Efrîn, Serêkaniyê ve Girê Spî’de Türkleştirme politikaları yürütülüyor. Başûr’da kimyasal silahlar kullanılıyor. Dünya ise çıkarları için bütün olanlara sessiz kalmaya devam ediyor. Bölge halkları Türk devletinin saldırıları ve siyaseti karşısında direnmeli” şeklinde konuştu.

Hesekê’de ise ‘İhanete ve ajanlığa hayır’ sloganıyla Til Hecer Mahallesi’nde bulunan Sînalko Kavşağı’nda toplanıldı. Hesekê Meclisi önünde mitinge dönüşen yürüyüşte Hesekê Kanton Meclisi Eşbaşkanı Zeyneb Şîtka konuşma yaptı. Zeyneb Şîtka, hukuksuz bir şekilde kapatılan Pêşxabûr ve Welîd sınır kapılarının açılması çağrısında bulundu. Zeyneb Şîtka, “KDP açık bir şekilde Türk devletine hizmet ediyor. Kuzey-Doğu Suriye halkları topraklarını DAİŞ’ten korumak için ağır bedeller ödedi. KDP buna karşılık olarak sınır kapılarını kapatarak ambargoyu ağırlaştırdı. Halkların iradesi olan demokratik projeyi yok etmek için Türk devletiyle ortaklık yapıyor” dedi. PYD Meclisi Üyesi Mistefa Ehmed de Kuzey-Doğu Suriye halklarının imha ve soykırım savaşına karşı direnmeye devam edeceğinin altını çizerek, “İrademiz güçlüdür. Ne yaparlarsa yapsınlar boyun eğmeyeceğiz” dedi.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.