Qamişlo’da ne oluyor?

  • Qamişlo’da bulunmasına izin verilen Şam rejimine bağlı Difa El Wetenî milisleri 20 Nisan’da Kuzey-Doğu Suriye İç Güvenlik Güçleri’nin kontrol noktasına saldırması üzerine başlayan çatışmalar üç gündür sürüyor.

Şam hükümetine bağlı Difa El Weteni milisleri ile meşru savunma çerçevesinde karşılık veren İç Güvenlik Güçleri arasındaki çatışmalar belirli aralıklarla devam ediyor.

Rusların arabuluculuğu üzerine Şam rejimine bağlı Difa El Weteni milisleri ile Kuzey-Doğu Suriye İç Güvenlik Güçleri ve Rus Askeri Polisleri arasında yapılan görüşmenin ardından ateşkes ilan edildi. Ateşin kalıcı olması ve tarafların uzlaşması için de görüşmelerin sürdüğü belirtildi. 

Önceki gün akşam saatlerinde İç Güvenlik Güçleri ile Difa El Weteni milisleri arasında artan çatışmalar üzerine birkaç saat ara verildi. Ancak gece saat 22.00 sularında milislerin saldırması üzerine bir kez daha çatışma çıktı. Milislerin saldırılarına karşılık veren İç Güvenlik Güçleri Tayi Mahallesi’nde ilerleme sağlayarak, mahallenin kuzeyinde bulunan Lilo askeri kontrol noktasını ele geçirdi.

Ayrıca rejim milisleri çatışmaların yaşandığı bölgeden uzak olan Qudurbek mahallesine de havanlarla saldırdı.

1 çocuk şehit düştü

Dün öğle saatlerinde Şam hükümetine bağlı Difa El Weteni milisleri, Wahda Caddesi'nde Ehmed Hemûd Hemûd (14) ve Mehmûd Mehmûd (10) adlı iki çocuğu yaraladı.

Ağır yaralanan çocuklar hastaneye kaldırılırken, Mehmûd Mehmûd isimli 10 yaşındaki çocuk bütün müdahalelere rağmen şehit düştü.  QAMİŞLO

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.