Qeremox'taki sağlık ocağını bombaladı

Rojava

Rojava

  • Türk devletinin Rojavayê Kurdistan ve Kuzey-Doğu Suriye'ye 19 Kasım'da başlattığı bombardıman lik günkü gibi yerleşim yerleri ve altyapı ile hizmet kurumlarını hedef alarak sürüyor. Türk ordusu önceki gün Qeremox'daki sağlık ocağını da bombaladı

QSD, Türk ordusunun saldırının ilk gününden itibaren bilinçli bir şekilde bölge halkını katlederek ve mallarına zarar vererek istikrarı ve güvenliği yok etmeyi amaçladığını bildirdi. 

Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Basın Merkezi tarafından dün yapılan yazılı açıklamada, “İşgalci Türk devleti, Kuzey ve Doğu Suriye’ye savaş uçakları, keşif uçakları, havan ve tanklarla bombardımanı aralıksız devam ediyor. Dünkü saldırılarda Kobanê’nin kırsalındaki Qeremox köyündeki hastane hedef alındı. Türk devleti, saldırının ilk gününden itibaren bilinçli bir şekilde bölge halkını katlederek ve mallarına zarar vererek bölgelerimizde istikrarı ve güvenliği yok etmeyi amaçlamaktadır" denildi.

Basın Merkezi'nin açıklamasına göre 27 Kasım gece saatleri ve 28 Kasım’da gerçekleşen saldırılar şöyle:

CIZÎRÊ BÖLGESİ

Til Temir: Gozeliyê, Tewîla, Til Leben, Til Tewil, Um El Kêf ve Gundê Şêx Elî köylerine 25'ten fazla obüs atıldı. 

Zirgan: Bobî, Niwêhat, Rabîat, Dada Ewdal, Xidrawî, El Esediye, Mehermel köyleri ve Zirgan kasabası 48 kez obüslerle bombalandı ve doçka silahlarıyla yoğun şekilde tarandı. QSD savaşçıları, meşru savunma çerçevesinde Ebdilhey köyündeki Türk üssünü 3 obüsle vurdu.

FIRAT BÖLGESİ

Kobanê: Çarixlî, Zormexar, Ziyaret, Goran, Xirbîsan, Til Ehmed Mûnîr, Qeremox köyleri ve Şiyux Foqanî beldesi 10 defa havanla, 20 kez obüslerle ve 6 kez de tanklarla bombalandı. Ayrıca Qeremox köyünde bir hastane hedef alındı.

Girê Spî: Seyda, Dibis, Xalidiye, Xirbet Beqer, Huşan köyleri, ve M4 Karayolu havan ve tanklarla bombalandı. Til Xan köyüne bomba yüklü drone saldırısı gerçekleşti.

Eyn Îsa: Qitisa köyüne 2 kez obüs atıldı.

Tirwaziye: El Kenterî, Zîban ve Um El Beramîl beldeleri, 20 kez obüs ve 7 kez de havanlarla bombalandı.

Minbic: Cat, El Kawiklî, Til Hemam, Toxar, Xalidiyê ve Hoşeriye köylerine 11 obüs atıldı.

EFRÎN BÖLGESİ

Meyasê, Şewerqa, Tatmaraş, Merenaz, Kiştear, Bêne, Bêlluniyê, Soxaneke, Aqibê, Şêx Îsa, Seddê Şehba, Minnix, Radar köyleri ve Til Rifat ilçesi, 132 kez obüs ve 17 kez de havan atışlarıyla bombalandı. Bombardıman sonucunda Aqibê köyünde ciddi maddi hasarlar meydana geldi. Türk çeteleri, Hirbilê köyüne saldırı girişiminde bulundu. QSD, saldırıyı püskürttü. QAMIŞLO

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.