RAJIN: Nûjiyan bilinçli hedef alındı

Kadın Haberleri —

Nûjiyan Erhan (Tuba Akyılmaz)

Nûjiyan Erhan (Tuba Akyılmaz)

  • Şehadetinin 6. yılında gazeteci Nûjiyan Erhan’ı anan RAJIN,  Nûjiyan'ın, KDP'nin saldırılarına karşı devrimci bir duruş sergileyerek Êzîdî halkı ile birlikte en ön cephede yer aldığı için bilinçli hedef alındığını kaydetti.

Özgür Kadın Basını (Ragihandina Azad a Jinan-RAJIN), 22 Mart 2017 yılında KDP tarafından katledilen Nûjiyan Erhan'ı (Tuba Akyılmaz) yaptığı yazılı açıklama ile andı.

Nûjiyan Erhan'ın işgalci Türk devletinin Kürt kadınına ve Kürdistan halkına yönelik soykırım politikasına karşı çıkarak özgürlük mücadelesine katıldığı belirtilen açıklamada, "Hakikat arayışçısı özgür basın şehidi Nujiyan Erhan'ı şehadetinin 5. yıl dönümünde sevgi, saygı ve minnetle anıyoruz” denildi.

Devrimci bir Kürt kadını ve özgür basın emekçisi olarak üzerine düşen sorumluluğu yerine getirdiği dile getirilen açıklamada RAJIN şunları kaydetti: Kararlı bir duruşla hakikatin takipçisi oldu. Özgür basın kimliği ve çizgisi, gazeteci Nûjiyan Erhan gibi öncü isimlerin kararlılığı ve azmi ile gelişti. Erkek egemen sistemin her türlü medya kuruluşuna karşı devrimci bir duruşla mücadele etti.

Êzîdî kadınlarla güçlü bağ kurdu

2014 yılında DAİŞ çetelerinin Şengal halkına saldırdığı sırada Nûjiyan Erhan'ın cesurca yönünü Şengal'e verdiğine dikkat çeken RAJIN, "Bir gazeteci olarak Êzîdî kadınların acısını yüreğinde ve zihninde hissetti. Hakikatin sesi olmak için çok büyük emekler verdi. Nûjiyan yoldaş hayatın gerçeklerini anlattı ve o toplumun bir bireyi gibi hareket etti. Nûjiyan yoldaşın bu gerçekliği Êzîdî kadınlarla güçlü bir bağ ve büyük bir sevgi yarattı” dedi.

Hedef alındı

“3 Mart 2017'de KDP, Türk devleti ile işbirliği içinde Şengal'e Xanesor) bir kez daha saldırmak ve DAİŞ çetelerinin başaramadığı fermanı tekrarlamak istedi” diyen RAJIN açıklamanın devamında şöyle dedi: “Êzîdî halkı ve savaşçıları bu girişime karşı güçlü bir duruş sergiledi. Gazeteci Nûjiyan, KDP'nin saldırılarına karşı devrimci bir duruş sergileyerek Êzîdî halkı ile birlikte en ön cephede yer aldı. Nûjiyan yoldaş bu onurlu duruşundan kaynaklı KDP tarafından bilinçli bir şekilde hedef alındı. 

Gurbetellilerin takipçisi oldu

Devrimci bir tutum ve yeni yaşam arayışları olduğu sürece, Nûjiyanların direniş ruhunun yaşayacağını kaydeden RAJIN, “Nûjiyan Erhan nasıl Gurbetlerin, Denizlerin takipçisi oldu, biz özgür basın çalışanları da onların yarattığı hakikatin takipçisi olacağız. Hakikat arayışçısı Nûjiyan yoldaşımızı bir kez daha sevgi ve minnetle anıyor, onun ve tüm basın şehitlerinin şahsında hakikatin yolunun takipçisi olacağımızın sözünü tekrarlıyoruz” açıklamasında bulundu.

ANF

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.