Raportör, AYM'ye dikte etti

HDP - AYM

HDP - AYM

  • AYM Raportörü, HDP'nin "kapatılma kararı ertelensin" talebinin reddedilmesini istedi.

AYM Raportörü, HDP'nin "kapatılma kararı ertelensin" talebinin reddedilmesini istedi.

 Halkların Demokratik Partisi (HDP), Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) açtığı parti kapatma davasının seçim sonrasına bırakılması talebiyle 16 Ocak’ta başvuruda bulundu. Anayasa Mahkemesi, HDP’nin başvurusunun 25 Ocak’ta görülmesine karar verdi, ancak oturumun bugüne ertelendiğini açıkladı. AYM, partinin "kapatma davasının seçim sonrasına bırakılması" başvurusunu bugün karara bağlayacak. AYM Raportörü, görüşme öncesi HDP’nin talebinin reddedilmesini isteyerek, "mahkemenin gündeme hakim olduğu, kapatma davası dosyasının da yeterince hacimli olduğu" iddiasında bulundu. 

Raportörün bir bağlayıcılığı bulunmuyor. Raportör, HDP yetkililerinin belirlenecek bir günde sözlü savunmasının ardından ise davaya ilişkin bilgi ve belgeleri toplayacak. Raportör, daha sonra esas hakkındaki raporunu hazırlayacak. Raporun, Yüksek Mahkeme üyelerine dağıtılması sonrası mahkeme başkanı toplantı için gün belirleyecek, üyeler belirlenen günde bir araya gelerek, kapatma istemini esastan görüşmeye başlayacak. ANKARA

 

*****

Başsavcı gizli tanığı buldu

Kapatma davası kapsamında HDP’nin Hazine yardımının kesilmesinde delil arayışına giren savcı, başka bir soruşturma kapsamında yer alan gizli tanığın ifadelerine başvurdu. 

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin’in talebi üzerine, Anayasa Mahkemesi partinin Hazine yardımı yapılan hesaplarına bloke kararı koydu. Mahkeme, kararın ardından savcıya delilleri sunması için süre verdi. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin, delil sunmak için Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığında yürütülen soruşturma kapsamında 7 aydır tutuklu bulunan 16 gazeteci hakkında ifade veren gizli tanığın beyanlarını dosyaya delil olarak sundu.

Savcının mahkemeye sunduğu deliller arasında, gazetecilerin yanı sıra bir başka gizli tanığın HDP milletvekilleri ve Merkez Yürütme Kurulu üyeleri hakkında verdiği ifadelere yer verildi.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.