RAWA: Saldırı hedeflidir

Kadın Haberleri —

Afganistan Devrimci Kadınlar Birliği-RAWA

Afganistan Devrimci Kadınlar Birliği-RAWA

  • RAWA, 23 Aralık’ta gerçekleşen Paris Katliamı’nı yazılı bar açıklama ile kınadı. “Saldırı tamamen hedefli bir saldırıdır” diyen RAWA, “Kürt kadınlardan ilham alarak mücadelemizi yürütüyoruz ve asla erkek egemen zihniyete teslim olmayacağımızı belirtiyoruz” dedi.

Afganistan Devrimci Kadınlar Birliği (RAWA), Fransa’nın başkenti Paris’te 23 Aralık günü yapılan saldırı sonucu katledilen Kürt kadın hareketinin öncülerinden Emine Kara (Evîn Goyî), sanatçı Mîr Perwer (Mehmet Şirin Aydın) ve Abdurrahman Kızıl’ın katledilmesine ilişkin yazılı bir açıklamada bulundu.

“Saldırının Türk Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın istihbarat teşkilatları tarafından gerçekleştirildiğine inanıyoruz” açıklamasında bulunan RAWA, Kürt kadınların uzun yılları alan direnişine dikkat çekti.

İnsanlık dışı bir saldırı

Açıklamada şöyle denildi: “Kürt Kadın Hareketi’nin her türlü baskıya rağmen ayakta oluşuna tahammül edemiyorlar. IŞİD ve destekçileri bu harekete karşı derin bir kin besliyor. Batı medyası Paris katliamını ‘ırkçı bir psikopatın işi’ olarak değerlendiremez. Paris'teki saldırıyı kınıyor, haince ve insanlık dışı bir saldırı olarak değerlendiriyoruz.”

10 yıl önce de Kürt Kadın Hareketi'nin öncüleri katledildi

Paris katliamının ilk katliam olmadığına dikkat çekilen açıklamada, Türk devleti hükümeti ile Fransız emperyalistlerinin işbirliğine işaret edildi. Paris’te Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez katliamının hatırlatıldığı açıklamada, “10 yıl önce de Kürt kadın hareketinin öncü kadınları katledilmişti. Bu kez de Kürt kadın hareketinin öncülerinden Emine Kara, Kültür Hareketi’nden sanatçı Mehmet Şirin Aydın ve Abdurrahman Kızıl katledildi. Saldırı tamamen hedefli bir saldırıdır” denildi.

Erkek egemen zihniyete teslim olmayacağız

Açıklamanın devamında ifadelere yer verildi: “Bizler, Taliban yönetimindeki Afganistan'da tarihimizin en karanlık günlerinden geçen kadınlar olarak, siz değerli yoldaşlarımıza desteğimizi ve başsağlığı dileklerimizi iletiyor, şehitlerimizin yasını paylaşıyoruz. Eminiz ki onların kanları, diğer yüzlerce devrim şehidinin temiz kanı gibi boşa gitmeyecek, Kürt düşmanlarını silip süpürecek devrimin pınarı olacaktır. Kürt kadınların devrimci ve yiğit mücadeleleri tüm dünyada parlak bir iz bırakırken, bunun İran ve Afganistan'daki kadın ayaklanmalarında da yankısını görüyoruz.

Kadınların direnişinden korkan Taliban ve kadın düşmanı güçler, eğitimden çalışma yaşamına kadınları tüm alanlardan uzaklaştırmak için antidemokratik uygulamalarını devreye koyuyor. Ancak bizler Kobanê’den Efrîn’e destan yaratan Kürt kadınlardan ilham alarak mücadelemizi yürütüyoruz ve asla erkek egemen zihniyete teslim olmayacağımızı belirtiyoruz.

Yaşasın tüm dünyadaki devrimcilerin dayanışması! Gericiliğe ve emperyalizme ölüm!”

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.