Baas rejim güçleri, önceki gün Hesekê çarşı merkezindeki Rojava Asayiş güçlerinin kontrol merkezine saldırmıştı. Asayiş güçlerinin sert karşılığı üzerine çatışmalar başlamış ve geceye kadar sürmüştü. Edinilen bilgilere göre 8 saat süren çatışmalarda rejim güçleri özellikle sivilleri hedef aldı. 2’si çocuk 8 kişi yaralandı. 10 yaşındaki Samî Yasîn Mihêdî isimli çocuğun duru ise ağır. 

Çatışmalar sırasında sivilleri korumaya çalışan 2 asayiş üyesi de şehit olurken 14 rejim askeri de asayiş güçleri tarafından öldürüldü. Aralarında rütbeli bir komutanın da olduğu 8 asker de yaralandı. 

Kentte dün öğlen saatleri itibariyle yaşam normale döndü. 


Cib El-Keclî köyü de özgürleştirildi

Komutan Şehit Ebû Leyla Operasyonu’nda Minbic Askeri Meclisi’nin köylerdeki temizliği sürüyor. Kentin 15 km güneydoğusuna düşen Cib El-Keclî DAİŞ çetesinden arındırılarak özgürleştirildi. Köyde tespit edilebilen 2 çete cenazesi ve çetelere ait bir havan ele geçirildi. Askeri Meclisin operasyonu devam ediyor.


ANHA/HESEKE-MINBIC