Kongrede divan seçiminin ardından bir konuşma yapan YEK-KOM Temsilcisi Kenan Koç, son siyasal sürece ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Barışın, savaştan daha zorlu bir mücadele olduğunu dile getiren Koç, kurum ve kuruluşlara sahip çıkmanın da bu sürecin ruhuna uygun bir davranış olduğunu söyledi.

Koç, Avrupa'daki Kürtlerin doğal üyelikten ziyade resmi üye olmaları böylece kurumlarını güçlendirilmesinin önemine dikkat çekti.  
Dernek maliye ve çalışma raporlarının okunmasının ardından 8 kişilik yeni yönetim seçildi.

Hannover'de yeni yönetim

Almanya'nın Hannover kentinde çalışmalarını yürütün Hannover Mala Gel Derneği de kongresini yaptı. Saygı duruşunun ardından kongreye katılan YEK-KOM temsilcisi Abdullah Efe, Kürtlerin hassas bir süreçten geçtiğini, Avrupa'daki Kürtlerin bu dönemde kurumlarına sahip çıkarak bu sürece cevap olması gerektiğini dile getirdi.
Avrupa'daki dernek çalışmalarının Kürtlerin ihtiyacını karşılamadan uzak olduğunu sözlerine ekleyen Efe, dernek bünyesindeki çalışmaların çekici bir şekilde yürütülmesinin önemli olduğunu belirtti. Raporların okunmasının ardından Ahmet Elik, Seher Nergiz, Emin Seydo, Erhan Alp ve Zeki Bora yeni yönetime seçildi.

M. ZAHİT EKİNCİ/HAMBURG