Lokantada patlama: 31 ölü

Dünya Haberleri —

.

.

  • Çin’in Yinchuan eyaletinde bir restoranda yaşanan patlamada 31 kişi öldü en az 7 yaralı var. Ölümlerin çoğu duman zehirlenmesinden kaynaklandı.

Çin devlet medyası üç gün süren Dragon Boat Festival tatili döneminde lise öğrencileri ve emeklilerin de yoğun şekilde bulunduğu restoranda yaşanan patlamanın gaz sızıntısı nedeni ile meydana geldiğini duyurdu. Patlamada 31 kişi hayatını kaybederken, biri ağır yedi kişi de yaralandı. 
Olay, ülkenin kuzeybatısındaki Yinchuan kentinde bulunan bir restoranda çarşamba akşam 20:40 sıralarında meydana geldi. İtfaiye ve ilk yardım ekipleri patlamaya müdahale ederken, restoran ve eğlence mekanlarıyla dolu cadde patlamanın etkisiyle savaş alanına döndü. 
Restoran sahibi ve 9 çalışan gözetim altına alındı, soruşturma başlatıldı. Çinli haber kaynakları ölümlerin çoğunun duman zehirlenmesinden kaynaklandığını duyurdu.    
İnşaat yönetmeliklerinin tamamı ile uygulanmaması nedeniyle Çin'de bu tür patlamalar sıklıkla meydana geliyor. 
Changchun kentinde geçen eylül ayından bir restoranda çıkan yangında da en az 17 kişi yaşamını yitirmişti. 2021 Haziran'da da Hubei eyaletinin Shiyan kentindeki bir konut yerleşkesinde meydana gelen gaz patlamasında da 25 kişi can vermişti. PEKİN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.