RJAK Ulusal Kadın Kongresi hazırlığında

Kadın Haberleri —

.

.

  • Güney Kürdistan’da temaslarda bulunan RJAK Diplomasi üyesi Necbir Efrîn, faşist Türk devletinin işgal operasyonlarına karşı Kürt Ulusal Kadın Kongresi çalışmalarının devam ettiğini belirtti. 

HABER MERKEZİ

İşgalci Türk devletinin 23 Nisan'da Güney Kürdistan’a başlattığı saldırılar sürüyor. Buna paralel KDP, saldırıların yapıldığı alanlara güç yığıyor. Güney Kürdistan’da temaslarda bulunan Kürdistan Özgür Kadınlar Hareketi (RJAK) Diplomasi üyesi Necbir Efrîn, operasyonlara ve buna karşı yürüttükleri çalışmalara ilişkin Mezopotamya Ajansı’ndan Zeynep Durgut’a konuştu. 
 
Kapitalizmi güçlendirme savaşı
 
Necbîr, Türkiye’nin Güney’e saldırısının Kürt halkını bitirmeye yönelik olduğunu ifade etti. Türkiye’nin tek başına operasyon kararı almadığına dikkati çeken Necbîr, “Operasyon NATO’nun desteğiyle gerçekleşti ve tüm Kürtlere dönüktür. Demokrasi güçlerini ortadan kaldırarak, 21'inci yüzyılı kapitalizm ve sermayenin yüzyılı yapmak istiyorlar. Bu savaş kapitalizmi güçlendirme, demokrasiyi bitirme savaşıdır” dedi.
 
Saldırı sadece tekniki değil

Necbir Efrîn, sisteme ve bölgedeki saldırılara karşı duracak tek gücün Kürtler olduğuna işaret ederek, “Güney Kürdistan'da sadece tekniki bir saldırı yok. Bu saldırı aynı zamanda kültürel ve ekonomik bir saldırıdır. Genel anlamda Kürdistan coğrafyası üzerinde ciddi bir katliam var" diye konuştu.
 
Birlik ihtiyaçtır
 
Necbir, saldırılara karşı Kürt Ulusal Kadın Kongresi çalışmalarının olduğuna değinerek, "Bu durumda Kürt Ulusal Kadın Kongresi'ne ihtiyaç var. RJAK olarak bu savaşı dünyaya duyurmak için farklı eylem ve etkinlikler düzenliyoruz. Birçok ülke bu savaşın gerçekliğini görmüyor. Biz de eylemlerimizle savaşın gerçekliğini anlatmak istiyoruz. Tabii ki kadınlar olarak birleşmek ve Kürtler arası birliği kurmak gerek, bunun için de Kürt Ulusal Kadın Kongresi'ne ihtiyaç var. Tüm Kürtlere çağrımız; yıkmak için değil, kurmak için birlik olalım. Kürdistan’ın dört parçasında kendi özerk sistemimizi kurmak için bu birlik bir ihtiyaçtır. Eğer bunu kaçırırsak, bir yüzyıl daha böyle yaşamak zorunda kalacağız" diye kaydetti.  
Kadınların saldırılara karşı seslerini daha gür çıkarması gerektiğini vurgulayan Necbir Efrîn, şöyle devam etti: “Çünkü bu saldırı hem fiziksel, hem siyasal hem de toplumsal olarak en çok da kadına zarar veriyor. Kadına da Kürdistan’a da saldıran sistem aynıdır. Bu topyekün saldırıya karşı birlik olunmalı.”

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.