Rogers Waters’tan Nûdem Durak için çağrı

Kültür/Sanat Haberleri —

ROGER NURDEM

ROGER NURDEM

  • İngiliz rock grubu Pink Floyd'un kurucularından Rogers Waters, Filistin konusunda çalışmaları için ödüllendirildiği ve bir üniversite tarafından düzenlenen Türkiye Kültür Bakanlığı destekli çevrimiçi törende, Nûdem Durak'ın serbest bırakılması için çağrıda bulundu.

İngiliz rock grubu Pink Floyd'un kurucularından Rogers Waters, Filistin konusunda çalışmaları için ödüllendirildiği ve bir üniversite tarafından düzenlenen Türkiye Kültür Bakanlığı destekli çevrimiçi törende, Nûdem Durak'ın serbest bırakılması için çağrıda bulundu.

Bayburt M Tipi Kapalı Cezaevi’nde bulunan Nûdem Durak, söylediği Kürtçe şarkılar nedeniyle 2015’te tutuklandı ve 19 yıl hapis cezası verildi. Waters, katıldığı törende AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a seslenerek, “Sizden rica ediyorum, ana dilinde şarkı söylediği için 19 yıl hapis cezasına çarptırılan genç bir kadının dosyasını tekrar değerlendirin. Doğru olanı yapın. Lütfen Nûdem Durak’ı serbest bırakın. Filistinli olmadığını biliyorum ama o bir insan, tutsak. Serbest bırakılması gerek” ifadelerini kullandı. MA/ANKARA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.