
Fransa’nın başkenti Paris’te kadınlar, Fidan Doğan (Rojbîn) Kadın Festivali’nde buluşacak. Tertip Komitesi adına yapılan açıklamada ilki yapılacak olan festivalin, Paris’te katledilen Kürt kadın devrimciler Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez için seslerini daha güçlü duyurmak için düzenlediği vurgulandı.
Fransa’nın başkenti Paris’te kadınlar 4 Haziran’da birincisi düzenlenecek olan Fidan Doğan (Rojbin) Kadın Festivali’nde buluşacak.
Fransa Kürt Kadın Hareketi öncülüğünde yapılacak festivale Zin Kadın Dernekleri, Kuzey Fransa Kadın Meclisleri, Femmes Solidaires, Dünya Kadın yürüyüşü, Kobanê Kadınları İle Dayanışma Kolektifi ve Fransa Kürdistan Dayanışma Derneği gibi kurumlar destek veriyor.
Festival Tertip Komitesi üyeleri Zozan Serhat ve Berivan Fırat, birincisi yapılacak olan festivali, Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez için seslerini daha güçlü duyurmak için düzenlediklerini belirtti. Komite üyeleri, festivale güçlü katılım çağrısında bulundu.
Paris 94. Bölgesi Senatörü, birçok belediye başkanı ve kurum temsilcisinin katılacağı festival, 4 Haziran Pazar günü yapılacak.
Festivalde Kürt Sanatçı Rojda’nın yanı sıra farklı ülkelerden sanatçılar-gruplar dans, müzik ve tiyatro gösterileri sunacak. n ANF /PARİS
Festival katılmak için
Tren: RER D
Durak: Creteil- Pompadour
Araç ile gidecek olanlara adres:
Parc interdepartmental sport Paris.
Val-De- Marne Chemin de Boeufs
94000 Creteil.