Rojna Egîd’in adıyla katıldı

Rojna Egîd, Agirî Qamişlo ve Herekol Qamişlo'nun cenaze töreni

Rojna Egîd, Agirî Qamişlo ve Herekol Qamişlo'nun cenaze töreni

  • YPJ savaşçısı Rojna Egîd ile QSD savaşçıları Agirî Qamişlo ve Herekol Qamişlo görkemli bir törenle uğurlandı. Törende genç bir kadın, Rojna Egîd’in adını alarak YPJ’ye katıldı.

Cizîrê bölgesinden binlerce yurttaşın katılımıyla YPJ savaşçısı Zulfeya Binbir (Rojna Egîd) QSD savaşçıları Raşîd Îbrahîm (Agirî Qamişlo) ve Diyar Hesen (Herekol Qamişlo), Qamişlo’daki Şehit Delîl Saroxan Şehitliği’nde uğurlandı. Şehitlerin dostları, aileleri, arkadaşları, siyasi partilerin üyeleri, sivil toplum örgütleri ve kadın hareketleri cenaze törenine katıldı. Bölge halkı şehitlerin cenazelerini omuzlarında şehitliğe kadar taşıdı.

Komploları boşa çıkaracağız

Törende konuşan Şehit Aileleri Meclisi Eşbaşkanı Mehsûm Hesen, uğurlayacakları şehitlerin ülkelerini karanlık güçlere karşı savunmak ve kurtarmak için kahramanca mücadele ettiklerini belirterek, “Halkların kardeşliği ve Özerk Yönetim sistemine karşı tüm komploları boşa çıkaracağız” dedi. Konuşmasında “Güvenliği Güçlendirme Operasyonu”nu ve QSD savaşçılarının çetelere karşı direnişini selamlayan Mehsûm Hesen, “Dêrazor’daki halkımızı üzerlerinden oynanan komploları gördükleri için selamlıyoruz. Bu komployla Kürt ve Arapları karşı karşıya getirmek istediler. Halklar bu komploya karşı ülkelerine bağlı olduklarını ve düşmanların planlarına yol vermeyeceklerini ispatladı” diye konuştu.

Dört parçada savaştı

Kadın örgütleri adına konuşan Kongra Star Üyesi Fîdan Sîdo, şunları söyledi: “Heval Rojna, Kurdistan’ın dört parçasında düşmana karşı savaştı. Devrimimiz başka bir güç kazandı. Önderliğin dediği gibi; her şehit başarıyı sağlama gücüdür. Bu nedenle şehitlerin çizgisinde yürümeliyiz. Her gün en güzel çocuklarımızı uğurluyoruz. Hiçbir zaman baş eğmemeliyiz. Devrimimiz verdiği sınavla Suriye’yi ve Ortadoğu’yu krizden kurtarabileceğini kanıtladı.” ifadelerini kullandı.

Sevinç Mihemed devraldı

Konuşmalardan sonra Qamişlo’dan Şevîn Mihemed adlı genç bir kadın, cenaze törenine katılanların önünde YPJ savaşçısı Rojna Egîd’in ismini alarak YPJ’ye katıldı.

Şehitlerin cenazeleri, “Şehîd namirin” sloganı arasında Şehit Delîl Saroxan Şehitliği’nde toprağa verildi. Rojna Egîd, 2 Eylül’de bir hava saldırısı sonucunda; iki QSD savaşçı ise 5 Eylül’de “Güvenliği Güçlendirme Operasyonu”nda şehit düşmüştü. QAMIŞLO

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.