‘Romantik dolandırıcılığı’na dikkat!

Kadın Haberleri —

.

.

  • Organize suç grupları, bir kişinin sevgisini kazanmak yoluyla toplumdaki en savunmasız kişileri manipüle etmek ve sömürmek için büyük çaba harcıyor. Bu tür dolandırıcılıktan korunma tavsiyeleri veriliyor.

LONDRA

İngiltere’de sözde aşk dolandırıcılığıyla suçlanan  64 yaşındaki bir kadın, İskoçya’da tutuklandı. Güney Yorkshire’da yaşayan kadının ileriki tarihlerde mahkemeye çıkarılması bekleniyor.

İskoçya polisi, gerçek bir ilişki içinde olduklarına inandıkları aşk dolandırıcılığı kurbanlarının genellikle bunu bildirmekte isteksiz olduklarını söyledi.

Organize suç grupları, bir kişinin sevgisini kazanmak yoluyla toplumdaki en savunmasız kişileri manipüle etmek ve sömürmek için büyük çaba harcıyor. Mağdurların iyi niyetini, maddi çıkar sağlamak amacıyla sahte beyanlarla dolandırıcıya para göndermeye teşvik etmek için kullanıyorlar.

Korunmak için tavsiyeler

Romantizm veya flört dolandırıcılığı, suçluların güvenlerini kazanarak ve onları gerçek bir ilişki içinde olduklarına inandırarak insanları para göndermeleri için kandırmasıdır. 
Bu tür dolandırıcılıklardan korunmak için insanlara şunlar tavsiye ediliyor:

  • Hiç şahsen tanışmadığınız birinden gelen para taleplerinden şüphelenin, özellikle de internette yeni tanışmışsanız…
  • Tavsiye almak için aileniz veya arkadaşlarınızla konuşun.
  • Orijinal olmayabilecekleri için profil resimlerinde ters resim aramaları yapın. Tersten görsel arama, başka bir yerden çekilmiş fotoğrafları bulabilir.
  • Romantik dolandırıcılık kurbanı olduğuna inanan herkes, durumu derhal bankalarına bildirmelidir.
paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.