Ronahi ve Berîvan anıldı

Kadın Haberleri —

Ronahi ve Berivan Mannheim'de anıldı

Ronahi ve Berivan Mannheim'de anıldı

  • Yaktığımız özgürlük ateşi daha büyük ateşlerin yanmasına neden olacaktır. Bedenlerimiz, düşüncelerimiz Kürt halkına ve bütün insanlığa armağan olsun’ diyerek Alman devletinin Kürtlere yönelik politikalarını protesto eden Newroz şehitlerinden Ronahî ve Berîvan Mannheim’de anıldı.

Newroz şehitlerinden Bedriye Taş (Ronahî) ve Nilgün Yıldırım (Berîvan) şehit düştüğü yerde anıldı.

Kürdistan Özgürlük Mücadelesi’nin iki neferi olan Ronahî ve Berîvan 21 Mart 1994 tarihinde Alman devletinin Kürt halkına yönelik hukuksuz, saldırgan politikalarını protesto etmek için Mannheim’de bedenlerini ateşe vermişti. 

Ronahî-Berîvan Kadın Meclisinin çağrısıyla gerçekleşen anmada aile adına Cennet Taş’ın konuştu. Şehit Ronahî’nin annesinin selamı getirdiğini belirten Cennet Taş konuşmasında Ronahî-Berîvan’nın asla unutulmayacağını ifade etti.

Avrupa Kürt Kadın Hareketi(TJK-E) adına konuşan Zeynep Bafe’de, ”Ronahî ve Berîvan’ın ruhu, cesareti, bağlılığı, kararlılığı bugün Zap, Avaşin, Metina’da direnen yoldaşlarında somutlaşmıştır” dedi.

Anma, Ronahî ve Berîvan’ın neden fedai bir eylem kararı aldıklarını yazdığı mektupların okunmasıyla sona erdi.

Yaktıkları özgürlük ateşi sönmedi

Ronahî ve Berîvan’ın Newroz’da eylem yapma kararı almasının nedenini içeren mektupta dönemin Alman hükümetinin Kürtlere yönelik saldırgan tutumu, Türk devletiyle işbirliği ve Kürtlerin Alman silahlarla katledilmesi yer alıyor. 

’94 Newroz yürüyüşüne saldırı son damla olmuştur

Geride bıraktıkları mektupta şehit Ronahî ve Berîvan şöyle diyor:

“Alman Devleti son aylarda düşmanlığını açık açık ilan etmiştir. Derneklerimiz kapatılmış, ulusal renklerimiz, ulusal bayraklarımız gasp edilmiş, onlarca yurtseverimiz tutuklanmış, gözaltına alınmıştır. Almanya, Türk ırkçılarının peşinden gitmektedir. Demirel-Çiller-Güreş kliğinin "ya bitecek, ya bitecek" sözlerini ellerini oğuşturarak desteklemekte, kirli savaşın sürmesini ve Kürt halkının imha edilmesi için her türlü desteği sunmaktadır. Kürdistan'daki katliamlar Almanya'nın verdiği silahlarla gerçekleşmektedir. Son olarak '94 Newroz yürüyüşünde Almanya'nın çeşitli kentlerinde Kürt yurtseverlerine Hitler'i geride bırakacak uygulamaların gerçekleştirilmiş olması bizim için bardağı taşıran son damla olmuştur.

Alman devleti insanlık suçu işlemiştir

Cizre'de, Şırnak'ta, Diyarbakır'da uygulanan vahşette Alman devletinin çok büyük sorumluluğu vardır. Alman devleti bu yaptıklarıyla insanlık suçu işlemiştir ve bunun hesabını mutlaka verecektir. Diyarbakır zindanlarında üç kibrit çöpüyle Kürt halkına çıkış yolu gösteren Mazlum Doğan'ı, bu anlamlı çıkışa bedenlerini tutuşturarak cevap veren Ferhatları, Newroz ateşi yakarak kutlanır diyen ve Diyarbakır surlarında bedenini tutuşturan Zekiye Alkanlar'ı, özgürlük mücadelesinin neferleri olarak saygı ve minnetle anıyoruz. Onlardan devraldığımız bayrağın burçlara dikileceğinin çok yakın olduğunu görüyoruz. "Ateşi söndürmeyin" diyen Necmiler'in yolundan kendi özgür irademizle gidiyoruz. Emperyalizme ve sömürgeciliğe en büyük yanıt, bedenleri tutuşturularak verilir.

Yaktığımız özgürlük ateşi yanmaya devam edecek

Dün akşam içişleri bakanı Manfred Kanther'in bundan sonra PKK'ye karşı tavrımız çok daha sert olacaktır. PKK'liler şunu anlamalılar ki, her yerde serbest hareket edemezler sözleri, kararımıza bir adım daha yaklaştırdı. Biz biliyor ve inanıyoruz ki, yaktığımız özgürlük ateşi daha büyük ateşlerin yanmasına neden olacaktır. Bedenlerimiz, düşüncelerimiz Kürt halkına ve bütün insanlığa armağan olsun.

Selam olsun özgürlük mücadelesinde toprağa düşenlere,

Selam bağımsız, birleşik Kürdistan mücadelesini yürütenlere!

Selam Başkan Apo’ya!

Kahrolsun Sömürgecilik ve Emperyalizm!

Kahrolsun Alman Şovenizmi!

Yaşasın PKK, ARGK, ERNK!

Yaşısın Ulusal Önderimiz Başkan Apo!

21 Mart 1994

Bedriye Taş (Ronahi)

Nilgün Yıldırım (Berivan)"

HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.