Rüşveti haberleştirene dava

  • Gerger’de görevli hakim B.M.’nin yüklü miktarda rüşvet aldığıyla ilgili iddiaları haberleştiren gazetecilere dört yılın ardından dava açıldı.

 

'Sansür yasası’ daha Meclis'te tartışıldığı 23 Eylül'de iki gazeteciye dört yıl önceki haber nedeniyle dava açıldı. Gerger Fırat Gazetesi Haber ve İstihbarat Müdürü Özgür Boğatekin ve gazetenin yazarı Hacı Boğatekin hakkında 18 Ekim 2018'de Gerger'de görevli hakim B.M., hakkında rüşvet iddialarını haberleştirdikleri için “iftira” suçunu işledikleri gerekçesiyle “belli haklardan yoksun bırakma” talebiyle Gerger Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından iddianame hazırlandı. Rüşvet belgelerini yayınladıkları için suçlanan gazetecilerin "Gerger Adliyesi'nde Rüşvet iddiası" başlıklı haberine erişim engeli getirilmişti. “İftira” ile suçlanan gazeteci Hacı Boğatekin, iddiaların araştırılması için Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığı ve Hakim ve Savcılar Kurulu’na (HSK) şikayet dilekçesi vermiş, HSK hakim B.M. hakkında şikayeti işleme koymayarak, herhangi bir inceleme izni vermemişti. HSK kararı ile gazetecilerin yargılanmasının önü açıldı.

Gazeteciler, yüklü miktarda rüşvet aldığı yönündeki belgeleri servis etseler de savcılık “iddialarının dayanağı olmadığı” gerekçesiyle “iftira” suçundan iki gazetecinin “bir yıldan dört yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmalarını” talep etti. 

Gerger Asliye Ceza Mahkemesi iddianameyi kabul etti. Davanın ilk duruşması, 27 Aralık 2022'de görülecek.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.