Rusya'ya yaptırımlar kapıda

Dünya Haberleri —

.

.

  • Avrupa Birliği (AB) dışişleri bakanları, dün bir araya gelerek Rusya’ya yönelik yaptırımları görüştü. Yaptırımlara ilişkin resmi kararın bu hafta içinde alınması bekleniyor.

 

Rus politikacı Navalni'nin tutuklanması nedeniyle Kremlin ile gerilimli ilişkiler yaşayan AB dışişleri bakanları, dün Brüksel’de bir araya geldi. Rusya’ya yönelik yaptırımların görüşüldüğü toplantı sonrasında AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, yaptığı açıklamada, kararın bu hafta içinde resmiyet kazanacağını belirtti. Dışişleri bakanlarının, Rusya’nın giderek otoriteleşen bir devlete dönüştüğü ve Avrupa’dan koptuğu konusunda hemfikir olduğunu söyleyen Borrell, "Rusya'nın ne yazık ki hasım olmayı tercih ediyor” diye konuştu. Borrell, yaptırımların Navalni'nin tutuklanmasında rol oynayan kişileri hedefleyeceğini de sözlerine ekledi.

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas ise “Avrupa Birliği içinde seyahat ve varlıkların dondurulmasını” içeren yaptırımların “AB’nin kimi şeylere sessiz kalmayacağı” yönünde bir mesaj olduğunu,  fakat yine de Rusya ile diyalogu koparmak istemediklerini ifade etti.

Avrupa Birliği (AB) ile Rusya arasında yaşanan Navalni krizi büyürken, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’dan “ilişkileri sonlandırma” tehdidi gelmişti. AİHM’in Navalni’nin derhal serbest bırakılması talebi de Rusya tarafından reddedilmişti.

BRÜKSEL

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.