Sadece aile mezarlığa alındı

  • Dört ay sonra verilen HPG’li Ferit Danışman ve YJA Star’lı Büşra Kaya’nın cenazesi defnedildi. Aile dışında kimse mezarlığa alınmadı.

 

Dersim’de 7 Mayıs’ta çıkan çatışmada şehit düşen Büşra Kaya’nın cenazesi, Malatya Adli Tıp Kurumu (ATK) morguna kaldırıldı. Dört ay önce telefonla aranan Kaya’nın Batman’da yaşayan ailesi, Malatya’ya giderek, DNA testi için kan örneği verdi. Dört ay sonra DNA testinin pozitif çıktığının bildirilmesi üzerine aile, önceki gün Malatya ATK’den cenazeyi alarak, Batman’a getirdi.  

Kent merkezinde bulunan Asri Mezarlığa getirilen Kaya’nın cenaze törenine, aile bireyleri dışında kimsenin katılmasına izin verilmedi. Mezarlık çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alan polis, mezarlığa girenleri Genel Bilgi Taraması’ndan (GBT) geçirdi, soyadı Kaya olmayanları mezarlığa almadı. Cenazeye katılmak isteyen çok sayıda kişi, defin işlemleri bitene kadar mezarlık girişinde bekledi.

Şırnak’ta 24 Mayıs’ta Cudi Dağı’nda çıkan bir çatışmada şehit düşen HPG’li Ferit Danışman’ın cenazesi de 4 ay sonra ailesine teslim edildi. Aile, daha önce verdikleri DNA örneklerinin uyuşması üzerine Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurdu. İşlemlerin tamamlanması sonrası önceki Şırnak kimsesizler mezarlığında bulunan Danışman’ın cenazesi, ailesine teslim edildi. Danışman’ın cenazesi, memleketi Bitlis’in Kadiriler Mezarlığı’nda defnedildi.  BATMAN/ŞIRNAK

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.