Safinaz

Forum Haberleri —

Meral Akşener ve Tansu Çiller

Meral Akşener ve Tansu Çiller

  • Meral Akşener bir kimlik bunalımı yaşıyor. 90’lı yılların Faili Meçhul Bakanı mı, 2000’lerin MHP’li Merali mi, şimdinin İYİ hali mi? Topu millete atıyor, “Ulan karar verin, ben kimim?” diye soruyor.
  • 90’ların Asena’sı bugünün Safinaz’ı oldu. Millet İttifakının Kürt hamlesi yapması önünde en büyük engel de Meral Akşener’dir.

 

OKTAY CANDEMİR

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, geçtiğimiz günlerde yayınlanan videoların birinde MHP’li esnaf ile diğerinde ise HDP’li yurttaş ile tartışıyor. MHP’li seçmene “Ulan ben kimim, karar verin” derken, HDP’li yurttaşa da “ HDP’ye oy veren seçmene saygım sonsuz. Seçmen veli-nimettir. HDP seçmenini bugüne kadar incitecek bir şey söylediğimi duydunuz mu?” diye yanıt veriyor.

Belli ki Meral Akşener bir kimlik bunalımı yaşıyor. 90’lı yılların Faili Meçhul Bakanı mı, 2000’lerin MHP’li Merali mi, şimdinin İYİ hali mi? Belli ki kendini bulamadığı için topu millete atıyor, “Ulan karar verin, ben kimim?” diye soruyor. 

30 yıldır siyasette Temel Reis’in ‘Safinaz’ı gibi bir o tarafa, bir bu tarafa gidip geliyor. Bütün millet endişe içinde yaşıyor, bugün yarın Millet İttifakından ayrılıp Cumhur İttifakına ‘Reis’in yanına koşar mı diye. Galiba Meral Hanım’ın kim olduğuna biz değil, kendisi karar vermeli.

Ve diyor ki: “HDP’ye oy veren seçmene saygım sonsuz. HDP seçmenini bugüne kadar incitecek bir şey söylemedim?”

Evet, söylemedi ama öldürdü. 1990’larda HEP-DEP’e oy verdikleri için 17.500 kişi öldürüldüğünde İçişleri Bakanıydı. Faili belli bu cinayetlerin faillerinden biri de Meral Akşener değil miydi? Faili meçhul cinayetler o dönem Kürt siyasi partilerine oy veren seçmenlere karşı işlenen cinayetlerdi.

Hatta zât-ı âlîleri, Mehmet Ağar’dan görevi devralırken “Ağabey görevi kardeşine devretti. Onun yükselttiği çıta aşağıya düşmeyecektir” dememiş miydi?

Çıtadan kastı; faili meçhul cinayetler, işkenceler ve köy boşaltmalardı. "Onun bıraktığı noktadan daha ileriye götüreceğiz" diyordu. Öyle de yaptı zaten!

Bundan sadece 6 yıl önce, "'Meral Akşener MHP’ye genel başkan olmasın, faili meçhullerin sorumlusu O’dur' diyorlar. Ne derseniz deyin hepsi kabulümdür. Bu ülke için, bu milletin birliği beraberliği için bir şey yapılması gerekiyorsa yapmışımdır, sorumluluğunu da sonuna kadar alıyorum" diyerek faili meçhul cinayetleri açıkça sahiplenmiştir.

Susurluk kazasından sonra Tansu Çiller ile beraber özel kuvvetler üniformasıyla verdiği fotoğraflar dün gibi aklımdadır. Bunu çok az kişi bilir, konuşur. Meral Akşener aynı zamanda AKP’nin kurucularındandır. AKP kurulduktan kısa bir süre sonra artık ne olduysa istifa edip MHP’ye katılmıştır.

Meral Akşener, belli ki kendi kişisel tarihiyle yüzleşmek istemiyor ve yüzleşmekten ısrarla kaçınıyor. Hatta Türk milliyetçileri tarafından sıkıştırılınca “Ben o dönem terör ile mücadele eden İçişleri Bakanıydım” diyerek gururlanmaktan imtina etmiyor.

90’lı yılların hakikatleriyle yüzleşmediği sürece bizim için Meral aynı Meral’dir. Meral Akşener’in bu konuda ciddi bir özeleştiri yapması ve o dönem için "Çok hata yaptık" demesi gerekiyor. Aksi durumda ne derse desin bizim için bir kıymeti harbiyesi yoktur.

Meral de böyle biri işte, yapacak bir şey yok.

Kürtlere de arada sıcak mesajlar vererek 'İYİ’ halden durumu kurtarmak istiyor ama Kürtler bugüne kadar Meral Akşener’den ‘İYİ’ niyetli bir tavır görmedi. "Oyunuzu istemem ama yan cebime koy" politikasını Kürtler yemeyecek.

Sonuç olarak 90’ların Asena’sı bugünün Safinaz’ı oldu. Millet İttifakının Kürt hamlesi yapması önünde en büyük engel de Meral Akşener’dir.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.