‘Saldırının ağır sonuçları olur’

Dünya Haberleri —

  • Üçüncü Dünya Savaşı'nın kuzey cephelerinden olan Ukrayna'daki kriz Batı ile Rusya arasında karşılıklı söz düellosuyla devam ediyor. En son AB ve NATO’dan yine “Ukrayna’ya saldırının ağır sonuçları olur” uyarısı geldi. 

 

Batı ile Rusya arasındaki krizi neden olan Ukrayna’nın Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Brüksel’de temaslarda bulundu. Zelenskiy, Perşembe günü Brüksel'de AB-Doğu Ortaklığı Zirvesi'ne katılmanın yanısıra NATO karargahını da ziyaret etti. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile Zelenskiy’nin ikili görüşmesinde gündem Rusya ile yaşanan krizdi. Ortak basın toplantısında konuşan Stoltenberg, Rusya'nın Ukrayna sınırı yakınındaki askeri varlığına dikkat çekerek, “Ukrayna'ya yönelik daha fazla saldırganlığın ciddi sonuçları ve yüksek bir bedeli olacaktır” dedi.

AB Liderler Zirvesi’nin bu yılki son toplantısında da Rusya'ya, Ukrayna'yı işgal etmesinin "ağır sonuçları" olacağı uyarısı yapıldı. AB ayrıca Rusya'yı, Almanya, Fransa ve Ukrayna ile diplomatik müzakerelere katılmaya çağırdı. Rusya, Ukrayna nedeniyle gerginlik yaşadığı ABD’ye tarafsız bir ülkede müzakere yapmayı teklif etmişti. Öneri de Çarşamba günü ABD'nin Moskova Büyükelçisi John Sullivan aracılığıyla Beyaz Saray’a iletilmişti. Rusya, krizin sonlandırılmasına karşılık NATO'nun daha fazla doğuya ilerlemeyeceği garantisini vermesini istiyor.

BRÜKSEL

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.