Saliha Aydeniz, zorbalığa tavır aldı

Kadın Haberleri —

Meltem Işık / Ayşe Sılık / Funda Akbulut

Meltem Işık / Ayşe Sılık / Funda Akbulut

  • Geçtiğimiz günlerde Meclis Anayasa ve Adalet Komisyonu’nda DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz’in dokunulmazlığını kaldırılması yönünde rapor çıktı. Raporu kabul etmediklerini belirten siyasetçi kadınlar, Aydeniz’in zorbalığa tavır aldığını ve dokunulmazlığının kaldırılmasının herkesi ilgilendirdiğini belirtti.

Meclis Anayasa ve Adalet Komisyonu tarafından oluşturulan Hazırlık Komisyonu toplantısında AKP’li vekillerin oyuyla Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz’in dokunulmazlığının kaldırılması yönünde rapor çıktı. Önümüzde günlerde Meclis Karma Komisyonu’nda görüşülecek rapora siyasetçi kadınlardan tepki geldi.

Işık: Karardan geri dönülmeli

12 Haziran’da Kadıköy’de yapılan Gemlik Yürüyüşü’nde polis şiddetinin görülmeyerek yalnızca Saliha Aydeniz’in refleksi üzerinden algı yaratılmaya çalışıldığını ifade eden Yeşil Sol Parti Merkez Disiplin Kurulu Üyesi Meltem Işık, dokunulmazlığın düşürülmesinin halk iradesini yok saymak anlamına geldiğini belirtti. Dokunulmazlığını sadece bir partiyi değil adalet ve barış isteyen herkesi ilgilendirdiğini dile getiren Işık, muhalefetin tavrına da tepki gösterdi. 

6’lı masanın ret oyu kullanan HDP’nin yanında bir tavır sergileyerek tepki alacağı düşüncesiyle yeterli düzeyde bir tavır göstermediğini söyleyen Işık, 6’lı masanın Türkiye demokrasisine zarar verdiğini belirtti. Işık, alınan karardan kesinlikle geri dönülmesi gerektiğini ifade etti.

Aydeniz hedef yapıldı

AKP-MHP iktidarının savaş, tecrit, yoksulluk ve mafyatik çete hesaplaşmaları arasında bir kaos içinde yaşadığını belirten Tevgera Jinên Azad (TJA) aktivisti Funda Akbulut da demokratik muhalefetin aktif unsurlarından olan Kürtlerin ve Kürt kadınların seslerini çıkaramaz hale getirilmek istendiğini belirtti. Akbulut, “Saliha Aydeniz’in tecrit politikalarına karşı adresi Gemlik olarak gösteren bir yürüyüş sırasında zorba saldırı karşısında tavır aldığı için devlet güçlerince hedef gösterilmiş, çabucak hareket edilerek de fezleke çıkarılmıştır” şeklinde konuştu. 

Aydeniz, zorbalığa karşı öz savunmada bulundu

Demokratik kitle eylemlerinin polis kuşatması ve saldırısı altında gerçekleştirildiğini dile getiren Funda Akbulut, HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran’a dönük polis tehdidine ilişkin sessizliğe işaret ederek, “Bu sorgulanması gereken bir durumdur. Saliha vekil orada bir zorbalığa karşı kendi özsavunmasını geliştirdi. Bu vekilliğinin düşürülmesine neden olabilecek bir durum değildir” dedi.

Kürt kadınlarını siyasetten çekme yönetimi

AKP’li milletvekillerinin polise, “Benim kim olduğumu biliyor musun?” dediğini, tokat attığının medyaya yansıdığını hatırlatan Akbulut, “Bunlarda bir vekillik düşürmesi söz konusu olmadı. Bu kasıtlı bir şeydir. Kadınların ve Kürt kadınların siyasetten çekilmesi için yapılmış bir yöntemdir. İstedikleri kadar vekillikleri düşürsünler Kürt kadınların mücadelesi büyüyerek güçleniyor” diye belirtti.

Milletvekillerimiz yalnız değiller

Gençlerin ellerini kıracak şekilde şiddet uygulayan polisler hakkında hiçbir yasal işlemin yapılmadığını ifade eden HDP Bayraklı İlçe Eşbaşkanı Ayşe Sılık ise, Saliha Aydeniz’in yaptığının suç olmadığını vurguladı. Ayşe Sılık, “Eşitlik ve özgürlük isteyen milletvekillerimizin üzerinde bu baskı sürekli var. Ufak bir kelime hatası bile yapsalar milletvekilliğini sonlandırmaya çalışıyorlar. Çünkü Kürt halkının savunulmasını istemiyorlar. Milletvekillerimiz yalnız değiller. Bu saldırıları kabul etmiyoruz. Kendini savunmuştur, haksızlıkla mücadele etmiştir, kimseye zarar bile gelmemiştir” diye konuştu.

JINNEWS

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.