Türk ordusunun Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik başlattığı işgal saldırısını “İnsanlığın talanı” olarak değerlendire sanatçılar, savaşın durdurulmasını istedi.

Batman’da Bahar Kültür Merkezi bünyesinde çalışmalarını yürüten müzisyen Şerzat Arslan, yapılan işgal saldırısının doğanın ve insanlığın talanı olduğunu belirterek, “İnsanlar ölmesin, savaş olmasın ve doğa talan edilmesin diyorsak tüm sanatçılar olarak öncelikle savaşa karşı tepkimizi göstermeli ardından ise savaşı durdurmak için taşın altına elimizi koymamız gerekiyor. Ben de bu savaşı hem kınıyor hem de durdurulmasını talep ediyorum” diye konuştu.

İnsanım diyen, vicdanlıyım diyen... 

Koçber adıyla tanınan tiyatrocu Abdullah Tarhan ise savaşa dur demek için sanatçıların mücadele etmesi gerektiğine kaydetti. Gizli gladyonun yeniden Kürt halkının karşısına çıkarıldığını belirten Tarhan, ”Kendine insanım diyen, vicdanlıyım diyen herkesin bu saldırıya karşı sesini yükseltmesi gerekir. Bu talana, bu barbarlığa karşı seslere ses olunması gerekir. En büyük yük sanatçı ve aydınların üzerindedir. Bunu en iyi ve doğru bir şekilde haykırmaları ve dillendirmeleri gerekir” dedi.

 Ressam Roni olarak bilinen Ramazan İlten de savaşa karşı seslerin yükseltilmesi gerektiğini ifade ederek, ”Bu operasyonun adını barış olarak kullandılar. İçinde ölüm olan bir işte nasıl barış olabilir” diye konuştu. Rojava’da halkların kendi toprakları üzerinde bir yuva kurduğunu vurgulayan İlten, şunları söyledi: ”Halklar kendi yuvalarında özgürce ölüm olmadan barış içinde yaşamak istiyorlar. Başkaları ise bugün yuvayı savaş ile yıkmak istiyorlar. Başkasının yuvasının üzerine yuva yapmak olur mu?”

 

BATMAN