Savaşın 768. günü

Dünya Haberleri —

Rusya Zirkon füze saldırısı

Rusya Zirkon füze saldırısı

  • Rusya-Ukrayna savaşının, 768. gününde Kiev ve çevresine 5 hipersonik Zirkon füzesi isabet etti. Şehir yönetimi, yılın ilk üç ayında Kiev'e 180'den fazla füze ve insansız hava aracı saldırısı gerçekleştiğini açıkladı.

Ukrayna’nın doğusunda savaş cephesinde Rus güçlerinin kısmi ilerleme kaydettiği açıklanırken, başkent Kiev’e hipersonik füze saldırıları yaşanıyor. Kiev'deki yetkililer, Rusya'nın yılın başından bu yana Ukrayna'nın başkentine saldırmak için yeni hipersonik Zirkon füzelerinden beşini kullandığını söyledi. Şehir yönetimi, saldırıların yılın ilk üç ayında Kiev'e düzenlenen 180'den fazla Rus füze ve insansız hava aracı saldırısı arasında yer aldığını da sözlerine ekledi.

Rusya'nın sınır bölgesi Belgorod Valisi Vyacheslav Gladkov, Ukrayna'nın bölgeye yönelik bombardımanında 10 kişinin yaralandığını söyledi. Savunma birimlerinin 19 hava hedefini düşürdüğünü de sözlerine ekledi. Ukrayna'nın Rus işgali altındaki Luhansk bölgesinde Moskova tarafından atanan yetkili Valery Chaika, yetkililerin bombalı araçla düzenlenen saldırıda öldürüldüğü belirtildi.

Çin’e baskı yap çağrısı

Çin ziyareti sırasında konuşan Fransa Dışişleri Bakanı Stephane Sejourne, Çin'in Ukrayna'daki savaşı konusunda Rusya'ya "açık mesajlar" göndermesi gerektiğini söyledi. Sejourne, Pekin'in "Ukrayna'nın egemenliği de dahil olmak üzere uluslararası hukuka saygı konusunda kilit bir rol oynadığını" söyledi. Çatışmalarda tarafsız konumunu koruyan Çin, Moskova'yı kınamayı reddediyor.

Bucha’da anma yapıldı

Yabancı diplomatlar, Kiev'in kuzeybatısındaki Bucha'da 33 gün süren Rus askeri harekatın kurbanları için düzenlenen anma töreninde Ukraynalı yetkililer ve silahlı kuvvetler mensuplarıyla bir araya geldi. Kamu oyu 33 günlük savaşı Rus birliklerinin geri çekilme esnasında sivil cesetleri geride bırakması ile hatırlıyor.

24 saatte 200 İHA

Ukrayna Hava Kuvvetleri sözcüsü İlya Yevlash, Ukrayna kuvvetlerinin, 16 saatlik bir süre içinde 5 km (3 mil) yükseklikte gözetleme yapabilen Rus Forpost keşif insansız hava aracını düşürdüğünü söyledi. Ukrayna'nın güney güçler grubunun sözcüsü Natalia Humeniuk, Rusya'nın A-50 gözetleme uçağından en az ikisini kaybetmesinin ardından Forpost insansız hava araçlarını daha sık kullanmaya başladığını söyledi. Ulusal televizyona verdiği demeçte, "Son 24 saat içinde Odesa'dan Zaporizhia'ya kadar sorumluluk alanımızda 200'den fazla keşif uçağı gözlemledik" dedi. KİEV

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.