Savcı: Bunları yakacaksın!

İnan Demir

İnan Demir

  • Sanatçı Mîr Perwer’in cenaze törenine katıldığı gerekçesiyle yargılanan İnan Demir, savcının duruşmada Perwer'in naaşına hakaret ettiğini ve "bunların alayını yakacaksın” ifadelerini kullandığını söyledi. 

Paris’te 23 Aralık 2022’de Ahmet Kaya Kürt Kültür Merkezi’ne yönelik gerçekleştirilen saldırıda katledilen sanatçı Mîr Perwer’in (Mehmet Şirin Aydın) Mûş'taki cenaze törenine katıldıkları gerekçesiyle 12 kişi tutuklanmıştı. "Görevi yaptırmamak için direnme” gerekçesiyle tutuklanan 12 kişi, 21 Temmuz’da yapılan ilk duruşmada tahliye edildi. 

Tahliye olan 12 kişinin yargılanmasına önceki gün Muş 3. Asliye Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Yargılanan isimlerden biri olan İnan Demir, duruşmada savcının Perwer'in naaşına hakaret ettiğini aktardı. Demir, şunları söyledi: “Duruşmada üç kişi vardık. Avukatlar, mahkemenin asli heyeti olmadığı için katılmadı. Ben hakime cevap verirken araya sürekli savcı giriyordu. Savcı, bize yönelik taciz ve tahrik edici sözler kullanıyordu. Sanatçı Mîr Perwer’den 'leş’ diye söz etti. O sırada ‘sözlerinize dikkat edin’ dedim. O ise ‘sen kimsin ki kendinde bu haddi bulup bana böyle diyorsun’ dedi. Savcı, daha sonra hakime bakarak, ‘bu teröristleri mi dinleyeceğiz, bunların alayını yakacaksın’ şeklinde sözler sarf etti.”

Mahkemede tutanak tutulmadığını söyleyen Demir, duruşmanın 28 Kasım’a ertelendiği bilgisini UYAP’tan öğrendiklerini aktardı. Demir, “Savcı, başından bu yana Kürt düşmanlığıyla yaklaşıyor. Mahkeme heyeti kesinlikle bağımsız değil."

Demir, savcı hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi. MUŞ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.