Savcıdan taciz edilen çocuklara, ‘Taciz nedir’ sorusu

Kadın Haberleri —

.

.

  • Amed’in Pasûr (Kulp) ilçesinde Kuran kursunda 7 çocuğa şiddet uygulayıp, cinsel tacizde bulunan imam Hamdüsena C. için ilçe müftüsü ‘Sahip çıkın’ çağrısı yaparken, ifadeye çağrılan çocuklara savcının, “Taciz nedir” diye sorduğu öğrenildi.

Türk devletinin Bakurê Kurdistan’da devreye koyduğu kadın ve çocuklara yönelik taciz, tecavüz, uyuşturucu ve fuhuşa zorlama politikaları; devlet kurumları, asker, polis ve imamlar tarafında yaygınlaştırılıyor. Toplumsal reflekslerin zayıf kaldığı olaylarda çocukların beyanı esas alınmazken, tecavüzcüler koruma altına alınıyor.

Aileler çocuklarına inanmadı

Jinnews haber ajansından Beritan Canözer’in yaptığı habere göre, AMED’in (Diyarbakır) Pasûr (Kulp) ilçesine bağlı bir mahallede imam olduğu belirtilen Hamdüsena C.’nin Kuran kursuna giden 7 çocuğa cinsel tacizde bulunduğu ortaya çıktı. Çocukların yaşadıklarını önce ailelerine anlattığı ancak ailelerinin inanmaması üzerine bir süre sonra okulda görev yapan bir öğretmenleriyle paylaştıkları öğrenildi. Çocukların anlatması üzerine öğretmenin jandarmaya haber vererek, şikayette bulunmasıyla 1 hafta önce imamın gözaltına alındığı belirtildi.

Vücutlarında morluklar var

İsmini vermek istemeyen bir tanık, mahallede daha önce de bir çocuğun tecavüze uğradığını ve korucular tarafından olayın üstünün kapatıldığını söyledi. Tanık, “2017-2018 olması lazım. Bir çocuk korucunun tecavüzüne uğradı, çocuk hamile kaldı. Sonra çocuğu devlet koruma altına aldı ama korucu ne gözaltına alındı ne de tutuklandı. Üstü kapatıldı, unutuldu olay” dedi. 

Korucular ve muhtar aileleri tehdit etti

Korucuların ve muhtarın olayların üstünü örtemeye çalıştığını belirten tanık şunları kaydetti: “7 çocuk taciz edilmiş. Köy muhtarı ve korucular aileleri arayıp ‘şikayetçi olmayın, şikayeti geri çekin’ diyor. Aileler korkutulmaya çalışılıyor. Çocukların vücudunda morluklar var. İmam çocuklara fiziksel şiddet de uyguluyormuş. Çocuklar hem öğretmene hem ailelerine anlatmış.” 
 
Müftü, imama sahip çıktı

Öte yandan 7 çocuktan 5’inin ifadesi alınırken, iki çocuğun ise ailelerinin korucu olmasından ötürü şikayetçi olmadığı ve ifadelerinin alınmadığı belirtildi.  Ayrıca ifadesi alınan 5 çocuğa ifade sırasında savcının , “Taciz nedir” diye sorulduğu öğrenildi.

İlçe Müftülüğü’nün mahalle imamlarıyla toplantı aldığı ve “bu bir iftiradır, arkadaşınıza sahip çıkın” dediği belirtilirken, çocukların taciz sırasında çektiği görüntüleri jandarmaya verdiği kaydedildi. 

İmam tutuklandı

Şikayet, bilgi ve belgeler ışığında bir hafta gözaltında kalan imam Hamdüsena C. çıkarıldığı mahkemede tutuklandığı bildirildi. Tutuklama ardından imamın akrabaları olayı ortaya çıkaran öğrenmene saldırdığı ve tehditlerde bulunduğu kaydedildi. 

AMED

 

Siirt’te Kuran kursunda tecavüz

Siirt’te yatılı bir Kuran kursunda D.M isimli hocanın bir çocuğa sistematik olarak tecavüz ettiği ortaya çıktı.

T24’te yer alan habere göre, 2019 yılından bu yana tecavüze uğrayan çocuğun davranışları öğretmeninin dikkatini çekti. Uzun uğraşlardan sonra çocuk yaşadıklarını öğretmenine anlattı. Çocuğun anlatımları üzerine öğretmen, fail D.M. hakkında şikayetçi oldu.

Şikayet sonrası Çocuk İzleme Merkezi (ÇİM) yetkilileri çocuğun ifadesini aldı ve anlattıklarında tutarlılık olduğu, hayal ürünü olmadığı, olayların anlatıldığı şekilde gerçekleştiği yönünde görüş oluştuğuna dair bir rapor hazırladı. Çocuk ifadesinde Eylül 2019’dan Mart 2020’ye kadar cinsel saldırıya maruz kaldığı belirterek, fail D.M.’nin kendisine, “Bunları anlatırsan kıyamet kopar” dediğini anlattı.  Adli Tıp Kurumu (ATK) tarafından hazırlanan raporda da çocuğun tecavüze uğradığı kesinleşti. Fail D.M 12 Ekim’de çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.  

JINNEWS

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.