Savcılar kapıları kapatmış

  • Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018'de AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınlarının saldırısı sonucu eşini ve iki oğlunu yitiren Emine Şenyaşar ile saldırılardan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın Urfa Adliyesi önünde 9 Mart'ta başlattığı Adalet Nöbeti 284. gününde devam ediyor. 

 

Adalet Nöbeti’nin "zulüm" altında sürdüğünü ifade eden Ferit Şenyaşar, yasaların Urfa'da işlemediğini dile getirdi. Maruz kaldıkları adaletsizliğin toplumun birçok kesimi tarafından görüldüğünü kaydeden Şenyaşar, "Başsavcı ve dosya savcısı taraf tuttuğu için görmüyor. Hukukun bağımsızlık ilkesi ihlal ediliyor. Suruç Devlet Hastanesi'nde üç insanımız ateşli silahlarla, linç edilerek katledildi. Katliamın üzerinden 3 yıl 5 ay geçti ancak tutuklu yok. Savcılar kapıları bize kapatmışlar. Adeta bizimle alay ediyorlar" dedi. 

Muhalefet partilerinin milletvekillerinin söz konusu adaletsizliği birçok kez Meclis kürsüsünden dile getirdiğine dikkat çeken Şenyaşar, "Meclis Başkanı ve Adalet Bakanı'na sesleniyorum; Bu adaletsizlik Türkiye'yi yok ediyor. Faillerin gerekli cezayı çekmesini istiyoruz. Tutuklu bulunan kardeşim Fadıl Şenyaşar serbest bırakılsın. Adalet sağlanana kadar mücadelemiz sürecek" şeklinde konuştu.  URFA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.