Seçim bir gün, mücadele her gündür

HDP Eşbaşkanı Mithat Sancar, “Ankara, devletin asık suratlı zalim gri rengiyle tanınır ama biz Ankara’yı halkların yer alacağı şehir haline getireceğiz” dedi.

HDP Eşbaşkanı Mithat Sancar, “Ankara, devletin asık suratlı zalim gri rengiyle tanınır ama biz Ankara’yı halkların yer alacağı şehir haline getireceğiz” dedi.

  •  HDP Ankara İl Örgütü 4. Olağan Kongresi’nde konuşan Eşbaşkan Mithat Sancar, iktidarı göndermenin yolunun halklara gerçek bir alternatif sunmaktan geçtiğini; Demokrasi İttifakı’yla bunu yapmaya çalıştıklarını belirterek, şunları söyledi:
  •  “Biliyoruz ki 20 yıl iktidarda kalan hiçbir güç bu nimetleri bırakmak istemez. Arkasında koca bir suç sicili vardır, ondan korkar. Böyle bir iktidara karşı mücadeleyi, ancak halka gerçek alternatifler sunarak kazanabiliriz.
  •  Seçim gününü bekleyerek, sonucu ulaşmak mümkün  değil. Seçim bir gündür, mücadele her gündür. Onun için Demokrasi İttifakı’nı ortak mücadele üzerine, seçim birlikteliğini de bu zeminde inşa edeceğiz.”

HDP Eşbaşkanı Mithat Sancar, 3. Yol ve Demokrasi İttifakı’nın zorunluluğunun altını çizerek, HDP’nin ekmek, özgürlük, sosyal adalet ve demokrasi üzerine büyük barışı kurmaya çalıştığı için iktidarın saldırısı altında olduğunu söyledi. Sancar, “İktidar, bu yüzden HDP’den korkuyor, çünkü bu düzeni değiştirecek gücün nerede olduğunu biliyor” dedi. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Ankara İl Örgütü, Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde “Şimdi Kazanma Zamanı” şiarıyla 4. Olağan Kongresi’ni gerçekleştirdi. Kongreye Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Emek Partisi (EMEP), Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP), Türkiye İşçi Partisi (TİP), Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi (SYKP), Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), Halkevleri, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Emekli Sen, 10 Ekim Aileleri, Barış Vakfı, Devrimci 78’liler Federasyonu, İnsan Hakları Derneği (İHD) Ankara şube ve Genel Merkez yöneticileri, gazeteci Hüseyin Aykol, 78’liler Girişimi, Demokratik Alevi Dernekleri (DAD) temsilcileri katıldı. 

Divan Kurulu’nun seçilmesinin ardından kongre saygı duruşuyla başladı. HDP Ankara İl Eşbaşkanları Pakize Sinemillioğlu ve Vezir Parlak, HDK Ankara İl Eşsözcüsü Emek Aykaç ve HDP Ankara Milletvekili Filiz Kerestecioğlu’nun ardından HDP Eşbaşkanı Mithat Sancar, salonu dolduran binleri Kürtçe ve Türkçe selamlamayarak sözlerine başladı. Sancar, “Şimdi Ankara’da da HDP zamandır, çünkü değişimin başlayacağı en önemli merkezlerden biri Ankara’dadır. Ankara, devletin asık suratlı zalim gri rengiyle tanınır ama biz Ankara’yı halkların yer alacağı şehir haline getireceğiz. Yeni bir başlangıç ve inşa yolunda şimdi Ankara’da HDP zamanıdır” dedi.

Herkesin kurtuluşu ortak mücadelede

 Birleşerek, ortak mücadeleyle bu ceberut düzeni, tekçiliği savunan aklı ve zihniyeti değiştirmek için yollarda olduklarını dile getiren Sancar, şunları söyledi: “Birlikte yürümek için güçleniyoruz, güçlendikçe değişim daha da yaklaşıyor. Ankara’nın üç katmanı olduğunu, 1930’ların İçişleri Bakanı Şükrü Kaya söylüyordu. Gecekondulara 3. Ankara diyordu, yani mahrum, yoksul ve yoksun Ankara. Ankara’yı inşa eden o gecekonduları da ortaya çıkan 3. Ankara’ydı. Ankara’nın merkezi devletin daireleri, iktidarın binaları 3. Ankara’nın omuzlarında yükseldi. 2. Ankara ise memur ve bürokratlarındı, bir tür orta sınıftı ama şimdi o da kalmadı. Memur ve bürokratların büyük kısmı da artık 3. Ankara’ya dahil. Kaderleri birleşmiştir. Herkesin kurtuluşu artık ortak mücadeleden geçmektedir. 1. Ankara ise Saray ve etrafıdır. Onlar bütün memlekete hükmetmek, renkleri teke indirmek, kaynakları kendilerine ve yandaşlarına peşkeş çekmek istiyor. Diğer halklara, ezilenlere reva gördükleri yoksulluk ve sefalettir. İşte bunu değiştirmek için şimdi HDP zamanıdır, diyoruz. 

Kızılay’dan Çinçin’e, Mamak’tan Çankaya’ya, Tuzluçayır’dan Çayyolu’na, Bala’dan Kızılcahamam’a, Haymana’dan Polatlı’ya kadar herkes burada ve daha büyüyecek bu birliktelik. Büyüdükçe de mutlaka o değişim, yeni başlangıç gelecek. Bunu Ankara’da başlatacağız. Bu kongre, en önemli adımların biri olacak. Ankara’nın bir yüzünü de hatırlatarak bu umudun kaynaklarının ne kadar güçlü olduğunu vurgulamak istiyorum. Bir de Ankara gençliğin, devrimci mücadelenin Ankara’sıdır. Ankara ODTÜ’dür, Cebeci’dir. Mahallelerin Ankara’sıdır. Biliyoruz Ankara’da faşizmi durduran mahallelerdeki devrimci örgütlenmedir. İşte Ankara’nın bize öğretecekleri bunladır. Mahirlerin, Denizlerin, Kürt Özgürlük Hareketi’nin, Kürt siyasal mücadelesinin, Türkiye devrimcileri ile bir araya geldiği bu sokaklar, mahalleler, kampüslerdir. Asıl Ankara, asıl Türkiye budur. Türkiye’nin geleceği buradadır. 

Çinçin’de Roman, Haymana’da Kürt

HDP’liler olarak Hüseyin Gazi’de Alevi, Çinçin’de Roman, OSTİM’de emekçi, Haymana’da Kürt’üz. Biz bu ülkenin bütün renkleriyiz, inançlarıyız. Emek veren, emeğiyle yaşayan, hayat için ter döken bütün kesimleriz. HDP budur, HDP’nin büyütmek istediği Demokrasi İttifakı’nın da temeli budur. Ankara’nın bir de şairlerin ifade ettiği yüzü vardır. Mesela Ahmed Arif Amedlidir ama Ankara’yı en iyi anlatan şairdir. Karanfil Sokağı şiirini bilmeyen var mı? İşçi sınıfının, devrimcilerin ozanı Enver Gökçe Kemaliyelidir ama Ankara’yı en iyi anlatan da Enver Gökçe’dir. İşte HDP de budur. Nereden gelirsek gelelim nerede olursak olalım hep birlikte demokrasi, emek, adalet ve özgürlük mücadelesini yürütmek için buluştuğumuz yerdir. Bu ülkenin şairleri, yazarları, hamalları, duvar işçileriyiz. 

Türkiye için de HDP zamanıdır

Türkiye için de HDP zamanıdır. Sadece boş mesajlarla ne iktidar kolay kolay gider ne de düzen değişir. İktidarı göndermeye ahdettik, ant içtik. Bunun yolu halklara gerçek bir alternatif sunmaktan geçer. HDP olarak Demokrasi İttifakı’nı halklar için gerçek alternatif haline getirmeye çalışıyoruz. Biliyoruz ki 20 yıl iktidarda kalan hiçbir güç bu nimetleri bırakmak istemez. Arkasında koca bir suç sicili vardır, ondan korkar. Böyle bir iktidara karşı mücadeleyi, ancak halka gerçek alternatifler sunarak kazanabiliriz.

Seçim gününü bekleyerek, sonucu ulaşmanın mümkün olmadığını buradan tekrar hatırlatalım. Seçim bir gündür, mücadele her gündür. Onun için biz diyoruz ki; Demokrasi İttifakı’nı ortak mücadele üzerine kuruyoruz. Seçim birlikteliğini de bu zeminde inşa edeceğiz. Seçim de her gün yürütülen bir mücadelenin parçası haline getirilirse başarılı sonuçlara yol açabilir. Yoksa sadece sandıkların kurulduğu günü mücadelenin tek alanı olarak görürsek kazanmamız mümkün olmaz. O nedenle demokrasi güçleri, emekçiler, yoksullar, bütün inanç gruplarıyla en geniş itifakkı, ortak mücadele temelinde inşa ediyoruz ve büyütüyoruz. Böyle yürürsek seçimde bu iktidarı da göndereceğiz, bu düzeni de değiştireceğiz. Tek şansımız, tek seçeneğimiz budur. O nedenle 3. Yol’un ve Demokrasi İttifakı’nın zamanıdır. 

Ekmek ile özgürlük mücadelesini birleştirmek zorundayız. Sosyal adalet mücadelesini, demokrasi mücadelesi ile bütünleştireceğiz. Ekmek, özgürlük, sosyal adalet ve demokrasi  üzerine kuracağımız şeyin adı da büyük barıştır. İktidar bu yüzden HDP’den korkuyor, çünkü bu düzeni değiştirecek gücün nerede olduğunu biliyor.”

Haber hazırlanırken kongre, HDP Ankara İl Örgütü’nün faaliyet ve mali raporlarının okunmasıyla devam ediyordu.  ANKARA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.