• Yeşil Sol Parti, İstanbul'un Esenyurt, Beyoğlu ve Sancaktepe ilçelerinde zılgıtlar ve halaylar eşliğinde seçim irtibat büroları açtı.

 

Yeşiller ve Sol Gelecek Parti (Yeşil Sol Parti) İstanbul'un Esenyurt ilçesine bağlı Kıraç Mahallesi'nde seçim irtibat bürosunun açılışını gerçekleştirdi. Açılışın yapıldığı mahalle Yeşil Sol Parti bayraklarıyla donatılırken, kadınların ulusal kıyafetleri renkli görüntüler oluşturdu. Esenyurt İlçe Eşbaşkanı Ercan Sağlam, HDP'nin  kapatılması ile Kürt halkının çaresiz bırakılmaya çalışıldığına dikkati çekti. Sağlam, "Sanıyorlar ki, parti kapatmakla Kürtler çaresiz kalacak. Özgürlüğü elde edene kadar bu mücadeleyi bırakmayacağız. Ev ev gezip halkımızı sandığa çağıracağız ve bu faşizmi yıkacağız" dedi.

Yeşil Sol Part, Beyoğlu’nda ilçesinde bulunan Hacıahmet Mahallesi’nde seçim irtibat bürosu açtı. Açılışı yapan kitle şarkılar eşliğinde halay çekti. Coşkulu geçen açılışın ardından söz alan Yeşil Sol Parti İl Örgütü Eşsözcüsü Beser Çelik, “Kendi öz gücümüzle arkadaşlarımızı Meclis’e göndereceğiz. Taliban ittifakına karşı bu halkın güçlü bir duruşu vardır” dedi.

Yeşil Sol Parti Sancaktepe İlçe Örgütü, ilçede bulunan Akpınar Mahallesi’nde seçim irtibat bürosunun açılışını gerçekleştirdi. Yeşil Sol Parti’nin flamalarıyla süslenen seçim bürosu, iftar vaktinden hemen sonra yurttaşların akınına uğradı. Yoğun yağmura aldırış etmeyen yurttaşlar, çalınan şarkılarla halaya durdu.  İSTANBUL

HDP İstanbul Eşbaşkanı İlknur Birol

İstanbul hedefi katlandı

HDP İstanbul Eşbaşkanı İlknur Birol, bu seçimlerde İstanbul’daki hedeflerinin 2018’dekinin iki katı oy almak olduğunu söyledi. 

HDP İstanbul Eşbaşkanı İlknur Birol, Emek ve Özgürlük İttifakı’nın İstanbul’daki hedeflerini ANF’ye anlattı. İstanbul'da bir önceki seçimde aldıkları oyun en az iki katı hedefiyle çalıştıklarını belirten Birol, “2018 seçimlerinde 1 milyon 204 bin oy almıştık. Genç seçmen ilk kez oy kullanacak. Genç seçmen kitlesi dahil olmak üzere halklarımızın bu süreçte partimize ve programına yönelik teveccühü arttı. Bu nedenle çıtamız en az iki katı. Biz bütün Kürtlerden, kadınlardan, Alevilerden ve gençlerden bu ilginin karşılığını bulabileceğine inanıyor ve bu hedefle de çalışmalarımızı çok uzun zamandır yoğun bir biçimde sürdürüyoruz” dedi. 

Yeşil Sol Parti ile seçime girme seçeneğinin, ilgili hukuki durum açığa çıkıp merkezi olarak deklare edilinceye kadar kendi içlerinde zaten konuşulduğunu kaydeden Birol, “Bütün hazırlık süreçleri dahil olmak üzere halkımızın bilgisi dahilinde gerçekleştiği için hiçbir sıkıntı çıkmadan kabullenildiğini söyleyebilirim. Yani Yeşil Sol Parti çok sıcak bir biçimde karşılandı. Zaten bileşenimiz olan bir partiydi. Seçim partisi haline getirilmesi sürecinden sonra teveccühler kabul edildi. Hiçbir yabancılık, sıkıntı ve kabul etmeme durumu söz konusu değil” şeklinde konuştu.