Seçime sayılı günler kala

Forum Haberleri —

Yeşil Sol Parti

Yeşil Sol Parti

  •  Bu seçimlerin belirleyeni Kürtlerdir. Demokratik zaferin kazananı da Kürtler olacaktır. Bu inançla sandıklara gitmek, Yeşil Sol Parti’ye oy vermek ve oylarına sahip çıkmak vicdani bir sorumluluk olduğu kadar yurtseverlik görevidir. 

Seçimler halk iradesinin tecelli ettiği anlardır. Halk için siyaset rotasının belirlenmesi, düşüncede yön tayinidir. Seçim anları, halkın tercihini açığa çıkaran mücadele zeminidir. Legal siyasetin belki de en önemli mücadele alanıdır. Bu mücadele zemini iyi değerlendirildiği taktirde, bağrında birçok gelişmeyi ortaya çıkaracak ve amaçlarını gerçekleştirecek gücü elde edecektir.

Önümüzdeki seçim bu nedenle sıradan bir seçim olmayıp halklarımız açısından bir kader anıdır. Bu seçimlere yaklaşırken sadece bir vatandaşlık-yurttaşlık görevini yerine getirme gözüyle bakılması yetersiz bir yaklaşımdır. Yani şu veya bu parti arasında ya da adaylar arasında sıradan bir tercihten ziyade, yeterince bilincinde olunmasa da geleceği belirlemede, kaderini tayin etmede belirleyici tercih olacaktır. Oy kullanırken toplumun geleceğini de şekillendiren bir yetkiyi kullandığı bilmesi gerekir.  

Türkiye siyasetini bu seçimde belirleyecek güçler, hiç kuşkusuz sol, sosyalist, demokrat, devrimci güçler olacaktır. Kısacası; Yeşil ve Sol gelecek Partisi’nin omurgasını oluşturduğu, Emek ve Özgürlük İttifakı çatısı altında seçime girenler büyük bir fırsat yakalamıştır. Bu fırsatı doğuran en temel faktör, faşizme karşı her alanda yürütülen mücadelenin dayandığı mirastır. Başkan Apo’nun tarihi İmralı direnişidir, gerilladır ve Kürt halkının kahramanca mücadelesidir.

Bu seçimler, faşist AKP-MHP iktidarı için adeta bir ölüm kalım savaşına dönmüş gibidir. Kaybetmenin yarattığı korku nedeniyle seçimi savaş gibi ele almaktadır. Seçimleri kazanmak için kan dökmeye meyilli bir havanın estirildiğini yaşanan saldırılardan ve provokatif girişimlerden anlamak mümkündür. Seçimleri kana bulamakta dahil her türlü sahtekarlık sergilenerek kazanmayı amaç edinmişlerdir.

Bu iktidarı alaşağı etmek için, seçimle doğan bu fırsatı iyi değerlendirmek bir yurtseverlik görevi olarak ele almak gerekir. Demokrasiden yana oy kullanmak, faşizme karşı devrimci bir eylem olarak anlaşılmalıdır. Yıllar öncesinden Başkan Apo’nun söylediği bir sözü hatırlatmada fayda vardır. 'Kürt halkının özgürlük mücadelesinde herkesin mutlaka yapması gereken bir görevi vardır. Eğer elinden hiçbir şey gelmiyorsa dua etmesi bile yeterlidir’ mealindeki belirlemesi yurtseverliğimize, sorumluluk bilincimize hitap ediyor. Oysa şimdi oy kullanmak, kullanmayanı teşvik etmek, Yeşil Sol Partisi’ni mecliste etkili sayı çoğunluğuna ulaştırmak gibi etkili bir silahınız vardır. O da sandığa atacağınız oyunuzdur.

Her yurtseverin, devrimcinin, demokratın, baskıya maruz kalmış her bireyin, geleceği karartılmış her gencin, kadının, ötekileştirilmiş azınlıkların, inançların, durup dinlenmeden seçim çalışmalarını katılmasıdır. Seçim çalışmalarının sonuna gelinmiştir. Son bir hamle ile sandıklara yüklenmek, özlemini çektiğimiz haklara ulaşmada önemli bir kavşak aşılacaktır. Politik örgütlü kitlelerin gücü ve siyasete etkisi hiçbir zaman küçümsenmemelidir. Devrimci mücadele bir anlamda fırsatları zamanında ve yerinde değerlendirmedir. Ortaya çıkan bu tarihi fırsatı değerlendirme ve başarıya dönüştürme sandığı önünüzdedir. Ayağa gelen bu fırsatı en iyi biçimde değerlendirmek, mücadele tarihimizde yeni bir sayfa açmak yurtsever halkımızın çabasına ve çalışmasına kalmıştır. 

Yüzyıllık cumhuriyet tarihinde, Kürt halkına dayatılan katliam, asimilasyon ve soykırım politikalarının başarısızlığı elli yıllık PKK mücadelesiyle tescil edilmiştir. Bu seçimlerle de faşizmin yenilgisini perçinlemek elimizdedir. 14 Mayıs seçimleriyle Cumhuriyetin iki yüzüncü kurgulanırken inkâr ve imha senaryoları yine devrededir. Bütün düşmanca saldırılara, imhalara, tutuklamalara, tecride, izolasyona karşı durmanın bilinciyle oy kullanılacaktır.

Umutsuzluğa kapılmış olanların umudunu yeşertmek, ‘bir oydan ne çıkar, oy kullansam da kullanmasam da bir şey değişmez’ diyenlerin oylarıyla çok şey değişeceklerini bilmeleri gerekir. Kürt Özgürlük Hareketi imkansızı başarmış bir mücadele geleneğine sahiptir. Devrimin ‘İğne ile kuyu kazma’ işi olduğunu çok iyi bilen halkımız, bir oy ile nelerin yapılabileceğini de iyi biliyor. Devrime bağlılığın bir gereği olarak seçim çalışmalarına gereken duyarlılık ve hassasiyet gösterilmelidir. Çünkü, bu seçim bir seçimden daha fazlası anlamına geliyor.

Yeşil Sol Parti için atılacak her oy devrimci yürüyüşte atılacak bir adım gibidir. Demokrasi mücadelesinin en önemli araçlarından biri de hiç kuşkusuz seçimdir ve sandıktır. Demokratik haklarına sahip çıkmak, aynı zamanda var olmak, özgür yaşamak, kaderi hakkında söz ve karar vermek anlamını taşır. Belki bütün sorunlarımızın çözümünü bir seçimle elde etmek mümkün değildir fakat demokrasi mücadelemizde büyük öneme sahip olduğunu da belirtmek gerekiyor.

 Bu seçimlerin belirleyeni Kürtlerdir. Demokratik zaferin kazananı da Kürtler olacaktır. Bu inançla sandıklara gitmek, Yeşil Sol Parti’ye oy vermek ve oylarına sahip çıkmak vicdani bir sorumluluk olduğu kadar yurtseverlik görevidir. Şimdiden yurtsever halkımıza başarı dileklerimizle.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.