Şedadê ve Dêrazor şehitleri uğurlandı

  • Qamişlo halkı, 25 Ekim’de Şedadê’de şehit olan YPG savaşçısı Dilbirîn Amed’i (Hamdullah Toprak) ve 29 Ekim’de Dêrazor bölgesinde şehit olan QSD savaşçısı Demhat Qamişlo’yu (Samir Îbrahîm) Delîl Saroxan Şehitliği’nde kitlesel bir törenle son yolculuğuna uğurladı.

 

Saygı duruşuyla başlayan törende konuşan Şehit Aileleri Meclisi Üyesi Îsam Îbrahîm, şunları söyledi: “Onurunu koruyan çocukları dünyaya getiren şehit annelerimizin başı dik olsun. Şehitlerimizin adı tarihin sayfalarında yazılıyor. Bir sonraki nesillerimiz mücadeleyi ve kahramanlığı şehitlerimizden öğrenecekler.”

Demokratik İslam Kongresi Üyesi Elî Resûl ise “Şehitler ölmez. Onlar ülkeyi özgürleştirme uğruna canlarını feda etti” dedi. Qamişlo Askeri Meclisi adına konuşan Mihemed Zêdan da şunları ifade etti: “Son yolculuğuna uğurladığımız her iki şehidimizden biri Kürt diğeri Arap halkımızdan. Onların şahsında her iki bileşenin kanı ortak mücadelede birleşiyor. Savaşçılarımız Dêrazor’da bölge halkını ve toprağını savunuyor. Sonuna kadar şehitlerimizin takipçisi olacağımızın sözünü bir kez daha yineliyoruz.”

Konuşmalar ardından şehitlerin şehadet belgesi okunarak ailelerine teslim edildi. Törende, Dilbirîn Amed’in vasiyeti üzerine sanatçı Xelîl Xemgîn’in bestelediği “Ey İnsan” sitranı dinletildi. Her iki şehit de “Şehîd Namirin” sloganı eşliğinde Delîl Saroxan Şehitliği’nde toprağa verildi.  QAMIŞLO

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.