Şehîd Piling'de son nefeslerine kadar

  •  Şehîd Piling'deki bir grup Türk askerini denetim altına aldıktan sonra yüksek saldırı ruhu ve zengin taktikleri iç içe kullanarak vuran gerilla, 20'sini savaş dışı bıraktı. Çatışma ve hava saldırıları sırasında son nefeslerine kadar kahramanca savaşan Sîpan, Cesur ve Rojger şehadete ulaştı.

 

Türk ordusu, Direniş Alanları’nı 8 kez yasaklı bomba, 3 kez kimyasal silah; onlarca kez obüs, tank ve ağır silahlarla bombalamasına rağmen eylemlerini sürdüren gerilla, 15 Türk askerini öldürdü, 8'ini de yaraladı. 

HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) tarafından dün yapılan yazılı açıklamada, devam eden savaşla ilgili şu bilgiler paylaşıldı:

Metîna Bölgesi

* Girê Hakkarî Direniş Alanı’nın Şehîd Piling arazisinde konumlanan bir grup Türk askeri, 27 Ekim’de Cenga Xabûrê Şehîd Savaş Maraş Devrimci Hamlesi çerçevesinde takibe alındı. Denetim altına alınan Türk askerleri, yakın mesafeden ferdi silahlarla etkili bir şekilde vuruldu. Gerillanın, yüksek saldırı ruhu ve zengin taktikleri iç içe kullanarak gerçekleştirdiği bu eylem sonucunda 12 Türk askeri öldürdü, 8'i de yaralandı.  Yaşanan çatışma ve hava saldırıları sonucunda korkusuzca Türk askerlerinin üzerine giderek ilk darbeyi vuran ve fedailer çizgisinin takipçi olan Sîpan, Cesur ve Rojger, son nefeslerine kadar kahramanca savaşarak şehadete ulaştı.

Zap Bölgesi

* Çemço Direniş Alanı’ndaki Türk akerleri, 9 Kasım saat 20.00’de Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde suikast taktiğiyle vuruldu; 1'i öldürüldü. 

* Sîda Direniş Alanı’ndaki Türk askerleri, 9 Kasım saat 23.00’te ağır silahlarla vurularak darbelendi. 

Xakurkê Bölgesi

* YJA Star gerillaları, Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde 9 Kasım saat 12.30’da Girê Şehîd Şahan Direniş Alanı’ndaki Türk askerlerini ağır silahlarla vurarak darbeledi.

* Girê Şehîd Derwêş Direniş Alanı’ndaki Türk askerleri, 9 Kasım saat 13.00’te ağır silahlarla vuruldu; 2'si öldürüldü ve 1 mevzi imha edildi. 

Bombardımanlar

* Türk ordusu, 9 Kasım 10.00 ve 14.50 saatleri arasında Girê Cûdî Direniş Alanı’nın Şehîd Çekdar savaş mevzilerini 4 kez ve Çemço Direniş Alanı’nın Şehîd Serxwebûn savaş mevzilerini 1 kez yasaklı bombalarla bombaladı.

* Sîda Direniş Alanı’nın Şehîd Felat savaş mevzileri, 8 Kasım’da 6 kez yasaklı bomba, 3 kez de kimyasal silahlarla bombalandı. 

* Çemço, Sîda, Saca, Girê Amediyê, Girê Cûdî ve Girê FM Direniş Alanları, aynı gün obüs, tank ve ağır silahlarla onlarca kez bombalandı.  BEHDİNAN

Cesur Roboskî (Adem Encü / Şirnex)

Şirnex’in Qileban ilçesinde Goyî aşiretine mensup yurtsever bir ailede doğdu. Öncü komutanların kahramanlık hikayeleriyle büyüdü. Roboskî Katliamı'nda yakın akrabalarını yitirdi. Katliamlara verilebilecek en anlamlı cevabın PKK saflarında mücadele etmek olacağına karar vererek, 2014'te gerillaya katıldı. Başarılı bir pratiğin ardından branş eğitimleri aldı. Uzmanlaşma eğitimlerini tamamlayarak Metîna alanına geçti. Metîna'da hareketli timlerin içerisinde işgalcilere büyük darbeler vurulan eylemlerde öncü rol oynadı. Gittiği her alanda yürüttüğü pratik, düşmana vurulan darbelerde oynadığı rol ve hiç tereddüt yaşamadan düşmanın üzerine gidişiyle adı gibi bir pratik sergiledi. 

Sîpan Karakoçan (Xalid Temê / Tirbespiyê)

Yurtsever ve Kürtlük geleneklerine bağlı bir ailede doğup büyüdü. Rojava Devrimi çalışmalarında yer aldı, 2013'teki Serêkaniyê direnişine katıldı. Paris Katliamı sonrası ve Kürt Halk Önderi'nin seferberlik çağrısı üzerine gerilla saflarına dahil oldu. Fedailik iddiası olduğu için Hêzên Taybet'teki bir yılık eğitimin ardından üç yıl boyunca başarılı bir pratik sergiledi. Israrı üzerine birlik komutanı olarak Metîna'ya geçti. Türk devletinin 2021'de başlattığı saldırıları, Zendûra hattında karşıladı. Saldırıların yoğunlaştığı Girê Hakkari Direniş Alanı’na hareketli gerilla timlerinin komutanlığı göreviyle geçti. Cenga Xabûrê Devrimci Hamlesi’nin de sembol komutanlarından biri olarak şehitler kervanına katıldı.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.