Şehit Firaz Dağ anıldı

Yurt Dışı Haberleri —

Firaz Dağ kabri başında anıldı

Firaz Dağ kabri başında anıldı

  • Reqa’da 26 Eylül 2017 yılında şehit düşen YPG savaşçısı ve gazeteci-yönetmen Mehmet Aksoy’un (Firaz Dağ) mezarı ziyaret edildi ve anıldı.

“Kapitalizme teslim olmayın. Maddiyata, çirkin ilişkilere, sevgisizliğe, saygısızlığa, yozluğa, eşitsizliğe teslim olmayın” diyen ve YPG Basın Birimi’nde iken 26 Eylül 2017 yılında Reqa’da şehit düşen Firaz Dağ, Londra Highgate Mezarlığı’nda ailesi ve sevenleri tarafından anıldı.
Londra Highgate Mezarlığı’nda bir araya gelen ailesi ve yoldaşları Firaz Dağ’ın mezarına çiçekler ve güller bırakıldı. Anmaya katılan anaların dengbêjî tarzda Firaz ve şehitler için yaktıkları ağıtlar duygu dolu anlar yaşattı.

Yolumuzu aydınlatıyorlar
Britanya Devrimci Gençlik Hareketi, enternasyonal gruplar ile Kürt Halk Meclisi üyelerinin de katıldığı anmada , Seyit Evranlar’dan Firaz Dağlar’a kadar şehitlerin yollarını aydınlattığı vurgulandı.
Britanya TCŞ adına yapılan konuşmada, Şehit Firaz Dağ’ın yaşamı duruşu ve tercihleri ile kapitalist moderniteye karşı direnişi ve özgürlük çizgisini yükselttiği ifade edilerek, “Önder Apo’nun çizgisinde fedailik, fedakarlık ve eşit özgür bir Kurdistan, demokratik bir Ortadoğu yolunda şehitler yolumuzu aydınlatıyor. Firazların ve Seyit Evranların ruhuyla mücadeleyi yükselteceğiz” denildi.

İdeallerini gerçekleştireceğiz
Kürt Halk Meclisi adına bir konuşma yapan Ercan Akbal, “Firaz Dağ halklara, gençliğe; hepimize yaşamı, duruşu  ve duyguları ile bir rehber, bir öğretmen oldu” dedi. İşbirlikçiliğe ve tasfiyeciliğe karşı özgürlük çizgisinin Firaz Dağlar ve Seyit Evranların çizgisi olduğunu vurgulayan Akbal, “Hakikatin izinde yürüdüler ve tüm yaşamlarını bu hakikate göre şekillendirdiler. Büyük bir emeğin sahibi olan şehitlerimize bağlı kalacağımızı, onların ideallerini gerçekleştirme sözünü yineliyoruz” diye vurguladı.
Konuşmaların ardından gençler Firaz Dağ’ın mezarı başında “Çerxa Şoreşê” marşını okunduğu sırada sık sık, “Şehîd namirin” ve “Bijî Serok Apo” sloganları atıldı. Firaz Dağ’ın mezarı tüm gün Londra’da gencinden yaşlısına kadar birçok kişi tarafından ziyaret edilerek, mezarına çiçekler bırakıldı.LONDRA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.