Kobanê’de DAİŞ çetelerine yönelik temizlik operasyonunda şehit düşen YPJ’li Ercan Nefel Besret (Mizgin) ve Şeyman Selvi (Beritan Axin) dün memleketlerinde düzenlenen törenlerle toprağa verildi. 27 Şubat’ta Kobanê’ye balğı Baxdîk köyündeki çatışmalarda şehit düşen YPJ’li Şeyman Selvi, Muş’un Bulanık İlçesi’nde Şehit mahallesindeki mezarlıkta defnedildi. Cenaze nedeniyle ilçede esnaf kepenk kapatırken, törene on binlerce kişi katıldı. YPJ’li Selvi’nin yeşil, sarı, kırmızı renkler ve PKK bayrağına sarılı tabutu omuzlarda çarşı merkezinden Bediüzzaman Camisi’ne götürüldü. Selvi’nin tabutu kadınlar tarafından taşınırken, üç kilometrelik yol boyunca sık sık “Bijî berxwedana YPJ”, “Şehit Beritan ölümsüzdür” sloganları atıldı.  

Cenaze töreninde konuşan DBP Muş İl Eşbaşkanı Cihat Akpolat, Kobanê‘de Kürt kadınları öncülüğünde tarihi bir destan yazıldığını belirterek, “Şehitlerimize borçluyuz” dedi. Törene katılanlara teşekkür eden şehit babası Eşref Selvi ise, Şehidimiz sadece ailenin değil tüm Kürdistan’ın şehididir. Bizler evlatlarımızın bıraktığı mirasa her zaman sahip çıkarak onların anılarını yaşatacağız” diye konuştu. 

YPJ’li Ercan Nefel Besret ise Siirt’te düzenlenen törenle toprağa verildi. 


İnsanlık onlara borçlu

Kobanê’de köyleri kurtarma operasyonunda şehit düşen YPJ’li Mizgîn Onar (Asmîn Sason) Batman’da toprağa verildi. Onar’ın sarı-kırmızı-yeşil renklere sarılı tabutu 5 kilometre boyunca omuzlarda taşındı. Asi Mezarlığı’ndaki cenaze törenine aralarında HDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, Batman Belediye Eşbaşkanları Gülistan Akel ve Sabri Özdemir’in de bulunduğu binlerce kişi katıldı. Babası Medeni Onar cenazede yaptığı konuşmada, “İnsanlık, özgürlük savaşçılarına borçludur. Kürt savaşçılar sonuna kadar Kürdistan’ın özgürlüğü ve Kobanê’nin özgürlüğü için savaştılar ve başardılar” dedi. Milletvekili Ata ise, “Direniş ve mücadele sona ermedi çünkü Kürdistan henüz özgür değil. Şimdi Kürdistan’ı özgürleştirme zamanıdır” diye konuştu. 


Komutana son görev

Kobanê’de şehit düşen Doğu Kürdistanlı YPG komutanlarından Ferman Esen’in (Dilbirin Maku) cenazesi ise İran devleti izin vermediği için Ağrı’nın Doğubeyazıt İlçesi’nde defnedildi. Esnafın kepenk kapattığı ilçede törene binlerce kişi katıldı. HDP Doğubayazıt İlçe Eşbaşkanı Nuri Çelik, “Bizler şehitlerimizle onurluyuz. Bizi Arap, Fars, Türk baskısından kurtarıyorlar” şeklinde konuştu.



Kobanê‘de uğurlandı

Kobanê’nin doğu cephesinde DAİŞ çeteleri ile girdiği çatışmada yaralanan ve tedavi gördüğü Urfa Devlet Hastanesi’nde yaşamını yitiren  18 yaşındaki YPG’li Adnan Efendi (Mazlum Kobanê) ise Kobanê‘de toprağa verildi. Têrmik köyü Şehit Dicle mezarlığındaki töreni Kobanê hlkı ve YPG savaşçıları katıldı. 

Hesekê‘de yaşanan patlama sonucu yaşamını yitiren YPG savaşçısı Dilyar Hesekê de, kentte düzenlenen cenaze töreni ile toprağa verildi. YPG savaşçısını silah arkadaşları omuzlayarak son yolculuğuna uğurladı. 


 HABER MERKEZİ