Törene Selahaddin Muhammed’in eşi ve çocukları başta olmak üzere çok sayıda Kürdistanlı katıldı. Kuzey Almanya PYD sorulularından Xebat Şakir yaptığı konuşmada, Muhammed'in yaşadığı sürece halkına hizmet ettiğini belirterek ani vefatı karşısında çok üzgün olduklarını söyledi.
Hamburg PYD çalışanlarından Cihan Fettah ise "Salih hevalimiz sürekli ülkesi ve mücadelesi için ne yapabilirim düşüncesi içerisindeydi. Ülkesinde gördüğü baskı ve işkenceler sonucu ülkesini ve çok sevdiği mesleği öğretmenliği bırakarak mülteci bir yaşam sürdürmek zorunda kaldı. Yaşasaydı birçok projesini hayata geçirecekti. Sürekli yeni arayışlar içerisindeydi. Ani vefatı karşısında söyleyecek söz bulamıyoruz. Onu çok sevdiği vatanı Efrîn'e yollayarak Kürdistan anamıza teslim ediyoruz" dedi.
Evli ve iki çocuk babası olan Muhammed, geçen yıl ülkesine gönderilmek istenmiş, buna karşı Sol Parti Milletvekili Cansu Özdemir ve bir grup insan hakları aktivisti "Muhammed ailesine özgürlük" kampanyası başlatmıştı.
Selahaddin Muhammed'in cenazesi hava yoluyla Antep’e, buradan da karayolu ile doğduğu Efrîn'e gönderildi. Muhammed bugün Efrîn'de düzenlenecek olan törenle toprağa verilecek.
Y.ÖZGÜR POLİTİKA/HAMBURG