Selam arkadaş unutulmazsın

Dünya Haberleri —

Frankfurt'ta Andrea Wolf ve Ekim Ayı Şehitleri anması

Frankfurt'ta Andrea Wolf ve Ekim Ayı Şehitleri anması

  • Frankfurt’ta, 23 Ekim 1998’de Türk işgalciliğine karşı savaşta şehit düşen PKK’nin öncü enternasyonalist gerillası Andrea Wolf (Ronahî) ve Ekim Ayı şehitleri için anma düzenlendi. Alman ve Kürt kadınlar “unutulmazsın” mesajını verdi. 
  • Ardıllarının kurduğu “Gemeinsam Kampfen” aktivistleri ve Alman devrimcilerin hazır bulunduğu anmaya, Rojava Kurdistan’ında eğittiği gençler ile mücadelesini sürdüren Andrea Wolf Enstitüsü’de yazılı mesaj gönderdi. 

Hessen eyaletinde çalışma yürüten Women Defend Rojava ve Kürt Kadın Meclisleri, 23 Ekim 1998’de Kurdistan İşçi Partisi (PKK) saflarında Türk işgalciliğine karşı savaşta şehit düşen Andrea Wolf’u (Ronahî) ortak etkinlikle andı. PKK’nin öncü Alman gerillası Ronahî’nin arkadaşları ve Kürt kadın hakları aktivistleri, Frankfurt Saalbau Oberrad salonunda Ekim Ayı Şehitlerini anmak amacıyla ortak bir etkinlik gerçekleştirdi.

Alman devrimciler hazırdı
Andrea Wolf’un arkadaşlarının yanısıra Türk devletinin 22 Ekim günü Qamişlo’ya saldırısında şehit düşen Remziye Altuğ’un ailesi de anma etkinliğinde hazır bulundu. Kurdistanlılar, Alman devrimciler ve enternasyonalist şehit ailelerinin de katılımı ile gerçekleşen Ekim Ayı Şehitleri anmasında şehit Andrea Wolf’un (Ronahî) arkadaşları sembol kişiliğini ve insanlık mücadelesine katkılarını anlattı.  

Enstitüsü, mücadelesini sürdürüyor
Anmada Ekim ayında şehit düşenler şahsında yapılan saygı duruşu ile başladı. Şehit Aileleri Derneği (KOMAW) adına Zeynep Kara, Andrea Wolf’un Münih ve Frankurt’ta beraber faşizme karşı mücadele ettiği arkadaşları Ronahî‘nin kararlı duruşu ve etkili kişiliğinden bahsetti. Rojava'da eğitim ve araştırma çalışmaları yürüten Andrea Wolf Enstitüsü'de anmaya gönderdiği yazılı mesajda PKK’nin öncü enternasyonalist gerillasının çalışmalarında yaşatıldığını kaydetti.

 

Enternasyonalist koro marşları seslendirdi
Etkinlikte birçok kültürel program sahnelendi. Kürt kültürünün yanı sıra Alman enternasyonallerin oluşturduğu koro ve dans gösterileri sergilendi. Başta sahne alan IDK korosu, Almanca devrimci parçalar seslendirdi. Ardından Koma Bêzar sahne aldı. Etkinlikte Kürt folklorik gösterisi de sergilendi. 

İlham kaynağı bir devrici
Birçok Alman devrimci kadına ilham kaynağı olan Andrea Wolf'un ardılları olan yeni nesilden oluşan “Gemeinsam Kampfen” aktivistleri bir şiir okudu ve bir konuşma yaptı. Women Defend Rojava adına kurulan koro grubu da Andrea Wolf için bir parça seslendirdi.
Etkinliğin sonunda Sanatçı Rotinda da sahne aldı. Rotinda, birçok Ekim ayı şehidi ile olan anısını paylaşırken onlar için yaptığı besteleri seslendirdi.  Anma, "Şehîd namirin", "Jin jiyan azadî"  Şehit Namirin" ve "Bê Serok jiyan nabe" sloganlarıyla sona erdi. FRANKFURT / ANF

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.