Semsûr'un yaraları sarılmayı bekliyor

Türkan Erkenek ve Mehmet Bahattin Bilgin

Türkan Erkenek ve Mehmet Bahattin Bilgin

  • DEM Parti Semsûr Belediyesi Eşbaşkan adayları Türkan Erkenek ve Mehmet Bahattin Bilgin, depremzedelerin yaralarını sarmak için çabalayacaklarını söyledi. 

Seçimleri, depremin yarattığı yıkımın gölgesinde karşılayan Semsûr’da, halkın temel gündemi barınma sorunu. Yıllardır AKP tarafından yönetilen Semsûr’de, birçok bina enkaza dönerken, ağır hasarlı birçok binanın yıkım işlemleri ise henüz tamamlanmadı. Deprem yaralarının sarılmadığı kentte, siyasi partilerin adaylarının belirlenmesiyle birlikte gözler seçimlerde çıkacak sonuçlara çevrildi. Semsûr’da temayül yoklaması yapan Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nin (DEM Parti) eşbaşkan adayları Türkan Erkenek ve Mehmet Bahattin Bilgin olarak belirlendi.

MA’dan Mahmut Altıntaş’a konuşan Türkan Erkenek, “Bir yıl geçmesine rağmen enkazlar kaldırılmış değil. Çalışmalar çok yavaş ilerliyor. Halen daha sular kirli geliyor, altyapı sorunu çözülmüş değil. Kaldırılmayan enkazların dumanı kanser hastalıklara neden oluyor. Depremin yaralarını sarmak için aday oldum. Semsûr'un tarihi ve kültürel dokusuna uygun bir şekilde yıkılan kentimizi yeniden inşa edeceğiz. Halkçı belediyecilik anlayışımız ile depremin yaralarını sarmak için var gücümüzle çalışacağız" dedi. 

Bilgin ise şunları paylaştı: “Yıllardır AKP yönetiminde olan Semsûr’de şehrin sorunları çözülmedi. Bizler ranta değil, halka değer veren, insanı önceleyen bir belediye anlayışıyla Semsûr’u yöneteceğiz. Geniş yollar ve doğaya uygun bir şehirleşme olacak. Kültürümüzü diriltmek için çalışmalar başlatacağız. Halkımızla birlikte projelerimizi geliştireceğiz, halkın içinde olmadığı hiçbir projeyi hayata geçirmeyeceğiz. Tamamen şeffaf bir yönetim anlayışını hakim kılacağız.” SEMSÛR

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.