Şengal saldırısı Avrupa'da kınandı

Yurt Dışı Haberleri —

Şengal saldırısı protesto edildi

Şengal saldırısı protesto edildi

  • Avrupa'da alanlara çıkan Kürdistanlılar , Şengal’e yönelik işgalci Türk devletinin saldırısı ve YBŞ Komutanı Seid Hesen ile yeğeni YBŞ savaşçısı İsa Xwededa’yı katletmesini protesto etti.

 

İşgalci Türk devletinin Şengal'e yönelik düzenlediği saldırılar, Avrupa'da yaşayan Kürdistanlılar tarafından düzenlenen eylemlerle protesto ediliyor.

Almanya’nın Berlin, Bielefeld, Bremen kentleri ile Fransa’nın Marsilya, Paris ve Toulouse kentlerinde alanlara çıkan Kürdistanlılar, faşist ve katliamcı Türk devletini kınadı.

Berlin’de Êzidî Kadın Meclisi çatı örgütünün çağrısı ile Alexanderplatz'da düzenlenen eylemde, “Mam Zeki'yi hedef alan faşist Türk devleti bugün de Seid Hesen’i hedef aldı. Şengal halkının kazanımlarını kabullenemeyen faşist Türk devleti çareyi katliam yapmakta buldu” denildi.

Bielefeld'de düzenlenen mitingde ise Almanya’nın Türk devletine verdiği desteğe tepki gösterildi ve bu desteğin katliamlara yol açtığı belirtildi. Bremen’de de aynı amaçla düzenlenen eylemde Kürdistanlılar saldırıya tepkisini sloganlarla dile getirdi.

Marsilya’da düzenlenen eylemde, faşist Türk devletinin katliamları karşısında Avrupa devletlerinin takındığı sessizliğe tepki gösterildi. Eylemde sık sık “Terörist Erdoğan”, “Katil Erdoğan” ve “Şengal yalnız değildir” sloganları atıldı.

Başkent Paris’in Villiers le Bel ve Drancy banliyölerinde de YBŞ Komutanı Seid Hesen ile yeğeninin katledilmesi kınandı. Yapılan açıklamalarda “Şengal’de katliamlar yapılıyor ve başta Avrupa olmak üzere tüm dünya bu katliamları görmezden geliyor. Bir an önce uluslararası güçler buna karşı tavır alıp sorumluluklarını yerine getirmelidirler” denildi.
Toulouse kentinde de Şengal’e yönelik saldırı protesto edildi, Kürt halkının bu saldırılar karşısında yılmayacağı ifade edildi.

HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.