Şengal ve Afgan kadınlar için kampanya

Kadın Haberleri —

.

.

  • KJK Koordinasyonu, Şengal ve Afgan kadınlarına yönelik saldırılara karşı “Hegemon Erkek Saldırılarına Karşı Afgan ve Şengal Kadınlarının Yanındayız” şiarıyla 3-15 Ağustos arasında yürütülecek bir kampanya başlattı.

KJK Koordinasyonu, 3 Ağustos’ta Şengal Katliamı ve 15 Ağustos’ta Taliban’ın Afganistan iktidarını ele geçirmesinin yıl dönümleri vesilesiyle 3-15 Ağustos arası kampanya yürüteceklerini ilan etti.

3 Ağustos 2014’te DAİŞ’in Şengal’e saldırmasıyla Êzîdî kadınlara karşı gerçekleştirilen büyük katliamlara işaret eden KJK, “DAİŞ, işgal ettiği yerlerde 7000 yakın  kadın ve çocukları  kaçırarak bunlardan yüzlercesini öldürmüştür. Kadınlar seks köleleri olarak pazarlarda satılmış, insanlık dışı uygulamalara maruz bırakılmıştır. DAİŞ ayrıca kaçırdığı kadın ve çocuklara zorla din değiştirmeyi dayatmıştır” dedi.

Açıklamada ayrıca fermanın üzerinden 9 yıl geçmesine rağmen 2 bin 700 Êzîdî kadın ve çocuğun akıbetinin belli olmadığının altı çizildi.

Taliban’ın zulmü altındaki Afgan kadınlar

ABD’nin 29 Nisan 2021’de Afganistan’dan çekilmesiyle Taliban’ın ülkeyi işgal ederek yaşam kadınlar için tam bir cehenneme dönüştü.

DAİŞ ve Taliban’ın anlayışı-fikriyatı, iktidarı ve uygulamalarının aynı olduğunu belirten KJK, “Her iki soykırım, katliam ve kadın kırımı Ortadoğu başta olmak üzere bütün dünya kadınlarına karşı geliştirilen küresel bir komplo niteliğindedir” vurgusunu yaptı.

3-15 Ağustos arası kampanya

Bu kapsamda 3 Ağustos Şengal Katliamının ve 15 Ağustos Taliban’ın Afganistan iktidarını ele geçirmesinin yıldönümleri vesilesiyle “Hegemon Erkek Saldırılarına Karşı Afgan ve Şengal Kadınlarının Yanındayız” şiarıyla 3 Ağustos ve 15 Ağustos arası kampanya yapılacak.

Kampanyanın asıl amacı ise erkek zihniyetinin uyguladığı kadın kırım politikalarını tartışmak ve görünür kılmak. Şengal ve Afganistanlı kadınların şahsında tüm kadınlara ses olmak ve işlenen suçları dünyaya haykırmak. Aynı zamanda kadın kırımının uluslararası düzeyde resmen insanlığa karşı işlenmiş bir suç olarak tanınmasını sağlamak. HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.