Şenyaşar Ailesi nöbette kararlı

  • Tehdit, saldırı ve gözaltılara rağmen adalet talebinde ısrar eden Şenyaşarlar, nöbet eylemlerinin 21. gününde.

 

Urfa’nın Suruç ilçesinde 24 Haziran 2018 genel seçimleri öncesi AKP MKYK Üyesi ve Urfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın korumaları ve yakınlarının iş yeri ve hastane saldırıları sonucu eşini ve iki oğlunu yitiren Emine Şenyaşar ile oğlu Ferit Şenyaşar’ın, Urfa Adliyesi önünde adalet talebiyle başlattıkları oturma eylemi 21. gününde devam ediyor.

Hafta sonu dolayısıyla kapalı olan adliye binası yakınlarında eylemini sürdüren Şenyaşar Ailesi, sosyal medya hesaplarından şu paylaşımı yaptı: “İşyerimizi yıktılar, hastaneyi kan gölüne çevirdiler. Hastanede katlettiklerinin bir hesabı olacak, olmalı... Biliyoruz suç kesin. Suçlu malum, milletvekili ve ailesidir. Geriye kalan çocukların ahı kadar da adaletli olacağız. ADALET talebimiz 20’nci günde devam ediyor...” 

Halkların Köprüsü Derneği Genel Sekreteri Yusuf Ak, dün Şenyaşar Ailesi’ne dayanışma ziyaretinde bulundu. Dava süreciyle ilgili aileden bilgi alan Ak, “Benim İstanbul’dan buraya gelmem yetmez. Demokratik kitle örgütleri, sivil topluk kuruluşları ve muhalefet partilerine seslenmek istiyorum: Aileye sahip çıkmaları gerek. Adaletsizlik, hak hukuk tanımazlık var, artık bu devlette milletvekilli olmak bile bir anlam ifade etmiyor. Bütün Türkiye halklarının bu nöbete sahip çıkması lazım. Buraya gelemeyenler, bulundukları ilerde adliye önlerinde nöbet tutmalı” diye seslendi. 

  Şenyaşar Ailesi’ne yönelik katliama dair açılan davanın Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 2 Nisan’da görülecek karar duruşmasına katılım çağrısında bulunan Ak, “Her ne kadar içi boşaltıldığı için bir anlamı olmasa da adaletin sağlandığı mahkeme salonlarında karar verenlere seslenmek istiyorum: Bu ailenin çığlığını duyun. Katliam yaşandı, buna karşı ailenin başlattığı ‘Adalet Nöbeti’ engelleniyor ve gözaltılar yapılıyor. Bu büyük bir zülüm ve kabul edilemez” şeklinde konuştu.  URFA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.